Ponovljeno suđenje za prebijanje Aleksandra Pejanovića: Stanković opet da svjedoči

Počelo suđenje trojici policajaca, nakon drugog ukidanja osuđujuće presude
126 pregleda 0 komentar(a)
Goran Stanković, Foto: Arhiva Vijesti
Goran Stanković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.09.2013. 19:14h

Podgorica - Sutkinja Larisa Mijušković Stamatović, zakazala je prekjuče za 17. oktobar glavni pretres na ponovljenom suđenju trojici policajaca, nakon što je po drugi put ukinuta osuđujuća presuda za prebijanje pokojnog Aleksandra Pejanovića.

Viši sud u Podgorici sredinom juna po drugi put je ukinuo osuđujuću presudu policajcima Ivici Paunoviću, Milanu Kljajeviću i Milanku Lekoviću, koji su sredinom februara osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, zbog prebijanja Pejanovića u podgoričkoj betonjerci prije četiri godine.

Istom presudom tada su za to nedjelo njihove kolege Dobrivoje Đuričić i Bojan Radunović oslobođeni optužbi.

Na suđenju u oktobru predviđeno je da ponovo bude saslušan bivši policajac Goran Stanković, koji je prvi progovorio o prebijanju Pejanovića.

Paunović, Kljajević i Leković su kazali da ostaju pri ranijim tvrdnjama da nijesu krivi.

Paunović, Kljajević i Leković su optuženi za težu tjelesnu povredu putem pomaganja u sticaju sa zlostavljanjem putem pomaganja u prebijanju Pejanovića, nakon protestnog mitinga zbog Vladinog priznanja nezavisnosti Kosova.

Viši sud je ranije, u prethodnom postupku, kada su Paunović, Kljajević i Leković osuđeni na tri i pet mjeseci zatvora, vratio predmet na ponovljeno suđenje, jer po tadašnjem njihovom mišljenju u tom postupku nijesu utvrđene sve činjenice.

Zbog prebijanja Pejanovića optuženi su i bivši rukovodilac ekspoziture za poslove dežurstva u podgoričkoj policiji Ratko Rondović i njegov tadašnji pomoćnik Dušan Raičević, kojima se sudi za nesavjestan rad u službi.

Rondović i Raičević su optuženi da su nepreduzimanjem ovlašćenja iz svoje nadležnosti, stvorili uslove i otklonili prepreke da Pejanovića, za sada nepoznati pripadnici Interventne jedinice, više puta prebiju.

Piše da su, nakon prebijanja, njih dvojica odbili da mu obezbijede medicinsku pomoć i izdali naređenja da se u službenu evidenciju ne unose istiniti podaci o njegovim povredama i zahtjevima.

Bonus video: