Milanu Rončeviću u tuči slomljena vilica

Podgoričanin, koji je prije godinu i po preživio kišu metaka, teško povrijeđen preksinoć
753 pregleda 31 komentar(a)
Milan Rončević, Foto: Boris Pejović
Milan Rončević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.09.2013. 18:52h

Podgoričanin Milan Rončević (33) ponovo je preksinoć bio meta napada - u obračunu kod kafića “Frka” polomljena mu je vilica, ali ima i nekoliko modrica i ogrebotina...

Obračun se dogodio oko dva sata iza ponoći, ispred kafića u Moskovskoj ulici u Podgorici, gdje se Rončević sastao sa nekadašnjim prijateljem Goranom Vukovićem.

“Vijestima” je u policiji rečeno da vjeruju da je Vuković bio sa još nekoliko prijatelja, kada se pojavio Rončević, nakon čega je došlo do verbalnog konflikta između njih.

Žučna rasprava i psovke pretvorile su se u napad, zbog čega je u jednom trenutku Rončević izvadio gasni pištolj i pucao u vis. Navodno, neko iz grupe, koja je opkolila Rončevića, je takođe izvadio pištolj, ali je policija utvrdila da niko od njih navodno nije pucao.

“Kada je Rončević zapucao, sumnjamo da mu je Vuković prišao i iz ruku oteo gasni pištolj. Nakon toga ga je izudarao tim pištoljem po glavi i tijelu”, rečeno je “Vijestima” u policiji.

Obračun i pucnjava kod “Frke” bi vjerovatno ostao zataškan da neko od stanara zgrade slučaj nije prijavio policiji.

Nakon toga ekipe policije su reagovale, a grupa koja je bila u društvu sa Vukovićem, prijavila je da je na njih iz pištolja pucao Milan Rončević.

Rončević je potom sa advokatom otišao u policiju i prijavio da su mu nanijete teške tjelesne povrede, zbog čega mu je satima ukazivana pomoć u Kliničkom centru.

Policija je do sinoć tragala za Vukovićem koji se sumnjiči za nanošenje teških tjelesnih povreda.

“Vijesti” saznaju da su se prije preksinoćnjeg napada Vuković i Rončević sreli na Starom aerodromu, gdje su razmijenili oštre riječi i uvrede. Tu se završilo samo na tome, ali je nešto kasnije Vuković pozvao Rončevića da se nađu kod “Frke”...

Rončević je krajem januara 2012. godine bio meta oružanog napada, kada je još nepoznata osoba na njega ispalila četiri metka u sačekuši u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Tri metka su tada promašila Rončevića, dok je jedno zrno okrznulo obje natkoljenice. Nakon što je preživio napad, Rončević je tada u policiji rekao da ne zna ko bi imao motiv da na njega puca.

Taj slučaj nije rasvijetljen, a on je tada napadačima poručio da se “ne plaši miševa”...

Preksinoćnji napada nije jedini peh koji je Rončević doživio u proteklih desetak dana - policija još ispituje ko mu je zapalio dva luksuzna automobila koja su bila parkirana u dvorištu porodične kuće na Zlatici.

U noći između 10. i 11. septembra nepoznati počinioci ušli su u dvorište Rončevića, a potom benzinom polili i zapalili luksuzne “mercedes S” i “audi Q7”.

U napadu prednji dio “mercedesa” je potpuno uništen, dok su Rončevići uspjeli da na vrijeme ugase požar na “audiju” tako da na tom automobili nije pričinjena veća šteta.

Bonus video: