Prijavljeno šest klubova u Prvoj muškoj odbojkaškoj ligi

Toliko se, naime, klubova prijavilo u propisanom roku, dva više u odnosu na prošlu sezonu, kada su se takmičila svega četiri kluba.
1 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2013. 22:23h

Prva liga odbojkaša će naredne sezone brojati šest klubova, potvrdio je “Vijestima” komesar takmičenja OSCG Rajko Tijanić.

Toliko se, naime, klubova prijavilo u propisanom roku, dva više u odnosu na prošlu sezonu, kada su se takmičila svega četiri kluba.

Za sezonu 2013/2014 prijavili su se Budvanska rivijera, Budućnost, Jedinstvo (Bijelo Polje), Ibar (Rožaje) i dva nikšićka kluba, Volej star i Sutjeska.

Od odluka Predsjedništva Odbojkaškog saveza po pitanju pronalaženja eventualnih sponzora liga, ili smanjenja drugih troškova za klubove, zavisiće i format lige. U slučaju da se pronađe sponzor, igrala bi se liga, u suprotnom bi klubovi bili podijeljeni u dvije grupe, radi smanjenja troškova, možda bi se igralo i turnirski.

Jedno je sigurno, Budvanska rivijera i Budućnost, zbog najavljenog učešća u Balkanskoj ligi, neće igrati ligaški dio već samu završnicu, ali će u ligaškom dijelu nastupiti njihovi drugi timovi, Budvanska rivijera II i Budućnost II.

"Očekujemo vrlo brzo neko rješenje", rekao je “Vijestima” Rajko Tijanić, uz napomenu da nema više prijavljenih klubova, što znači da i ove godine neće biti Druge muške lige.

Podsjećanja radi, u ženskoj Prvoj ligi nastupiće osam klubova, u Drugoj čak devet timova...

Bonus video: