Hern kritikovao O'Salivena zbog izjava o namještanju mečeva

Predsjednik Svjetske profesionalne bilijar i snuker asocijacije Beri Hern kritikovao je danas svjetskog šampiona Ronija O'Salivena zbog njegove izjave da sve više igrača namješta svoje mečeve
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2013. 16:29h

Predsjednik Svjetske profesionalne bilijar i snuker asocijacije (WPBSA) Beri Hern kritikovao je danas svjetskog šampiona Ronija O'Salivena zbog njegove izjave da sve više igrača namešta svoje mečeve.

Sud u Bristolu optužio je u ponedjeljak Stivena Lija da je 2008. i 2009. godine namjestio sedam mečeva. Li je negirao optužbe, a sud će sljedeće nedjelje odlučiti o njegovoj kazni.

Petostruki svjetski šampion O'Saliven juče je na svom Tviter profilu naveo da sve više igrača namješta svoje mečeve.

WPBSA je tražila od O'Salivena da saopšti imena igrača i da pruži dokaze o namještanju mečeva, u suprotnom bi mogao da bude kažnjen zbog tih optužbi.

"Veoma sam razočaran - to sam već rekao Roniju i njegovim ljudima. Njegove izjave su glupe, osim ako za njih nema dokaze, činjenice ili imena igrača. Reci nam imena i istražićemo", rekao je Hern, prenijeli su britanski mediji.

Hern je ponovio da WPBSA provjerava prethodne mečeve i da je potpisala ugovore sa kladionicama, koje će je obavještavati o neuobičajenim klađenjima.

"Nismo vidjeli iznenađujuća i neuobičajena klađenja. Imamo odlične odnose sa svjetskim kladionicama, gledali smo svaki meč i znamo šta se događa. Ne znam da li je Roni sjedio kod kuće i bilo mu je dosadno. Upozorili smo ga da će se suočiti sa ozbiljnim optužbama ako ne bude pružio dokaze, a iskreno, mislim da to neće moći", rekao je on.

Hern je izrazio zabrinutost da bi takve izjave svjetskog šampiona i jednog od najboljih igrača svih vremena mogle da štete reputaciji snukera.

"Ne smijemo zaboraviti da je on aktuelni svjetski šampiona i ljudi će sa pažnjom slušati šta priča, ali takve izjave su nepotrebne i neistinite glasine. Neprestano ćemo pratiti situaciju", rekao je Hern.

Bonus video: