Aćimić drugi u Hrvatskoj

"Nisam želio da propustim priliku da prvi put odmjerim snage sa najboljim vozačima Evrope", rekao je Aćimić
128 pregleda 3 komentar(a)
Jovan Aćimić, Foto: Saša Vujanović
Jovan Aćimić, Foto: Saša Vujanović
Ažurirano: 18.09.2013. 14:57h

Crnogorski automobilista Jovan Aćimić osvojio je drugo mjesto u klasi na šampionatu Evrope na brdskim stazama.

On je u debitantskoj trci sa prototipom Osela na stazi na Buzetu osvojio drugo mjesto u klasi, iza Patrika Zajelsnika i peto u generalnom plasmanu u konkurenciji 157 automobilista.

Član AKMSK Blažo Smiljanić ranije obezbijedio titulu šampiona Centralno-evropske zone (CEZ) na brdskim stazama u svojoj klasi.

"Nisam želio da propustim priliku da prvi put odmjerim snage sa najboljim vozačima Evrope. Organizacija trke u Buzetu je bila odlična, publika očaravajuća, konfiguracija staze izvanredna, u potpunosti je odgovarala mom stilu vožnje tako da sam napravio dobar rezultat u veoma jakoj konkurenciji", rekao je Aćimić.

On je podsjetio da je automobil koji vozi model iz 2002. godine i ima 386 konjskih snaga, navodeći da ostali automobile u klasi imaju od 480 do 500 "konja".

Takmičenje na Buzetu bodovano je i za Otvoreni šampionat Hrvatske na brdskim stazama, u kojem je Aćimić već obezbijedio titulu u klasi CN – E2/ SC 3000.

Najavljeno je da će do kraja sezone će još nastupiti u Italiji, na stazi Cividale kod Udina.

"Titulu u klasi Otvorenog šampionat Hrvatske osvojio sam praktično na Buzetu i neću morati više da vozim jer imam dovoljnu bodovnu prednost, dok ću naslov sampiona u Centralnoevropskoj zoni ovjeriti za mjesec na stazi Cividale u Italiji. To će biti finalno takmičenje na brdskim stazama za mene i tim koji me je maksimalno pratio tokom čitave sezone", rekao je Aćimić.

Bonus video: