Podgorica: Promocija nove Koeljove knjige u Gradskoj knjižari

Početak je zakazan za 20 časova, a na promociji će govoriti književnica Ksenija Popović i Maida Šukurica, PR Nove knjige
103 pregleda 0 komentar(a)
Paolo Koeljo, Foto: Openculture.com
Paolo Koeljo, Foto: Openculture.com
Ažurirano: 18.09.2013. 11:32h

"Rukopis pronađen u Akri", knjiga drugog najprodavanijeg pisca svijeta Paula Koelja, imaće svoju promociju večeras u Gradskoj knjižari u Podgorici.

Početak je zakazan za 20 časova, a kako je najavljeno, na promociji će govoriti književnica Ksenija Popović i Maida Šukurica, PR Nove knjige.

U svojoj novoj knjizi Koeljo istražuje "vanvremenske vrijednosti". On nam otkriva šta se dogodilo u Jerusalimu uoči invazije Krstaša za vrijeme Prvog krstaškog rata. Koeljo vješto kombinuje realnost i fikciju prilikom kazivanja priče o čovjeku poznatom pod imenom Kopta, koji se spominje u spisima pronađenim nekoliko vjekova kasnije od strane jednog Engleza.

„Ova priča je zasnovana na vrijednostima, a vrijednosti nijesu fikcija. One preživljavaju test vremena”, izjavio je autor „Alhemičara”.

„Ova priča je zasnovana na vrijednostima, a vrijednosti nijesu fikcija. One preživljavaju test vremena”

Akra je bio utvrđeni dio seleukidskog Jerusalima u 2. vijeku prije nove ere, a njegova tačna lokacija je i danas predmet rasprave među istoričarima. Seleukidsko kraljevstvo je zauzimalo prostor nekadašnjeg Persijskog velikog kraljevstva. Koeljo je sina ser Voltera Vilkinsona upoznao u Velsu na Božić 1982. godine. Tada je čuo priču o otkriću britanskog arheologa, ali, kako mu je Volterov sin rekao, niko tome nije pridavao nikakav značaj.

Dana 30. novembra 2011. godine, međutim, pisac je od Volterovog sina dobio kopiju teksta o kojem je čuo priču na sastanku i tako je nastao „Rukopis pronađen u Akri”, prepis tog manuskripta, koji će nesumnjivo postati svjetski bestseler kao i sva ostala djela ovog velikog pisca.

Knjige Paola Koelja, autora brojnih bestselera, prevedene na 80 jezika i objavljene u 168 zemalja svijeta u tiražu od preko 145 miliona primjeraka.

Njegov najpoznatiji roman Alhemičar, koji mu je i donio svjetsku slavu, 2009. godine je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao djelo jedinog živog autora koje je prevedeno na najviše jezika.

"Rukopis pronađen u Akri" objavljen je u izdanju Nove knjige.

Bonus video: