Marko Milačić prijavio Miranovića zbog vrijeđanja

Miranović je i pred inspektorima i u razgovoru sa novinarom “Vijesti” negirao tvrdnje Milačića
834 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2013. 07:24h

Novinar nedjeljnika “Monitor” Marko Milačić, kazao je da ga je izvršni direktor kompanije “Rudo Montenegro” Aleksandar Braco Miranović verbalno napao juče oko 16 časova u centru Podgorice.

Milačić je napad prijavio policiji, a inspektori su juče poslije 18 časova saslušali Miranovića u zgradi Centra bezbjednosti Podgorica.

Miranović je i pred njima i u razgovoru sa novinarom “Vijesti” negirao tvrdnje Milačića.

“Nalazio sam se na trotoaru, pored zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva u Ulici Vuka Karadžića. Razgovarao sam mobilnim telefonom, kada sam čuo da mi se neko obraća. Ta osoba mi je rekla: ’Milačiću, ko si ti da pišeš o meni, ti ćeš da pišeš o meni splačinice, potkupili su te pa pišeš protiv mene, pi..ice”, rekao je Milačić “Vijestima”.

Objasnio je da mu se ta osoba obraćala iz automobila i da je na mjestu vozača prepoznao Aleksandra Miranovića, zvanog Braco.

“Lice koje sam pominjao u ’Monitoru’ a u vezi sa privilegovanim odnosima njegove firme ’Rudo Montenegro’ sa Ministarstvom zdravlja i ministrom Miodragom Radunovićem”, kazao je Milačić.

Rekao je da je Miranoviću, najprije, staloženo odgovorio i zamolio ga da na taj način ne razgovara sa njim.

“Miranović je više puta ponovio uvrede. Radi pune istine, moram reći da nakon salvi uvreda nijesam izdržao i uzvratio sam mu istom mjerom”, istakao je Milačić. Miranović se potom, kazao je, udaljio vozilom.

“Produžio sam ka Ulici Novaka Miloševa. Dok sam hodao u pravcu knjižare, primijetio sam Miranovića u vozilu da me prati i da kruži vozilom. Ušao sam u knjižaru sa namjerom da potražim neku knjigu”, kazao je Milačić.

Dodao je da je Miranović zaustavio vozilo na oko 10 metara ispred knjižare.

“Kada sam nakon nekoliko minuta izašao iz knjižare, vidio sam da ga nema. S obzirom na okolnosti Miranovićevo ponašanje doživljavam kao prijetnju i zastrašivanje, a to što me je pratio kao ugrožavanje sigurnosti”, rekao je Milačić.

Istakao je da postoji mogućnost da je dio događaja snimljen video nadzorom kamera Višeg državnog tužilaštva, a imena očevidaca naknadno će dostaviti službenicima policije radi postupanja po prijavi.

Tekst o privilegovanim i vezi sa kriminalcima

Milačić je početkom jula pisao o privilegovanim firmama u zdravstvu koje imaju naklonost ministra zdravlja Miodraga Radunovića, gdje je, između ostalih, pomenuo je i privatnu firmu “Rudo Montenegro”.

U tom tekstu se pojašnjava da je Vlada, na predlog Ministarstva zdravlja, donijela Odluku o mreži zdravstvenih ustanova u kojoj je i Rudo Montenegro.

Milačić tu navodi Miranović osnivač još tri firme: dvije za nespecijalizovanu trgovinu na veliko Mavrounija i IBS GROUP, te jedne specijalizovane za usluge pripremanja i posluživanje pića Mania.

“Miranovićev partner, izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik u firmi Mania je Ljindon Đoković, koji je juna 2006. godine uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ,,neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", kao i još neka krivična djela. Miranovićev partner u Maniji, kako se zvala popularna podgorička diskoteka (često posjećivali Milo Đukanović, Veselin Barović i ekipa), bio je i Leon Drešaj. On je decembra 2004. godine uhapšen u policijskoj akciji u Skadru u Albaniji, kada je kod njega pronađeno kilogram i po kokaina, potvrđeno je tada iz Kancelarije Interpola u Albaniji. Godinu kasnije, policija je zaplijenila šest i po kilograma heroina i 50 kilograma marihuane u Tuzima, i uhapsila više krijumčara drogom, među kojima su bili i braća Leon i Viktor Drešaj... Braća Drešaj privedena su i u sklopu istrage o ubistvu inspektora Slavoljuba Šćekića...”, piše, između ostalog, u Milačićevom tekstu.

"Samo sam ga pitao što pišeš o meni tako grdno. To što je rekao nije tačno, neka piše i kaže šta god hoće”, rekao je Miranović

Miranović: Nijesam ga vrijeđao, to nije tačno

“Vijesti” su juče nakon saslušanja u policiji kontaktirale izvršnog direktora kompanije “Rudo Montenegro” Aleksandra Braca Miranovića, koji je kazao da nije vrijeđao Milačića.

“Ne, nijesam ga vrijeđao, Samo sam ga pitao što pišeš o meni tako grdno. To što je rekao nije tačno, neka piše i kaže šta god hoće”, rekao je Miranović.

Dodao je da je Milačića pitao da li ga poznaje, da piše tako o njemu.

“Rekao mi je da ne zna ko sam. On piše o budalaštinama. Da sam učestvovao u bilo čemu što je pisao o mojoj firmi, valjda bi bio priveden u vezi toga. Nijesam kriminalac. Nikada u životu nijesam bio priveden, niti imam i jedne mrlje u karijeri”, rekao je Miranović.

Galerija

Bonus video: