Ćulafić: Čukić nije rekla da je ubijen

Nastavljeno suđenje policajcima optuženim za ubistvo Miroslava Šoškića
171 pregleda 4 komentar(a)
Adnan Kožar, Foto: Jadranka Ćetković
Adnan Kožar, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 18.09.2013. 18:35h

Svjedok Ljubo Ćulafić negirao je u bjelopoljskom Višem sudu da mu je vještak, dr Dragana Čukić svojevremeno kazala da je Miroslav Šoškić ubijen i da je on te riječi prenio ocu pokojnika Vladimiru Šoškiću.

U nastavku suđenja policajcima Željku Bojiću i Adnanu Kožaru za ubistvo dvadesetdvogodišnjeg Beranca, Ćulafić je rekao da mu Čukić nikada tako nešto nije rekla.

"Bio sam u autu sa Čukić par minuta nakon obdukcije i ona mi je kazala da je tijelo bilo dugo u vodi, da su joj povrede sumnjive i da će morati dobro da vidi šta je u pitanju", kazao je Ćulafić.

Vladimir Šoškić je ranije izjavio da mu je taj svjedok kazao da je vještak utvrdila da je Miroslav ubijen i prepričao razgovor sa Ćulafićem, nakon što se ovaj vidio sa vještakom: “E p..ko jedna, nemaš m..a da ga osvetiš, a znaš da je ubijen“.

Ćulafić je rekao da ni to nije tačno.

„Bili smo zajedno kod dr Čukić, ali ona mi je samo kazala da je potreban detaljan nalaz, ali mi nije govorila da je ubijen”.

Pripadnik saobraćajne policije u Beranama Nebojša Simonović, juče je u sudu kazao da je od kolega iz dežurne saznao da je Šoškić pobjegao prema Buvljoj pijaci.

On je, međutim, ranije, pred tužiocem, tvrdio da su ga Bojić i Kožar pozvali i kazali da je Šoškić skočio u Lim.

Na pitanje zamjenice višeg državnog tužioca Nade Bugarin, da objasni razliku u izjavama, Simonović je rekao da je to zbog toga što je prošlo dosta vremena.

“Ako sam tako rekao kod tužioca, onda je to tačno“, kazao je on.

Inspektor za droge Ivan Božović rekao je juče u Sudu da je o bjekstvu Šoškića iz policijske stanice saznao od šefa Gavrila Barjaktarovića.

On je potvrdio da je povremeno imao telefonske kontakte sa Miroslavom Šoškićem u vezi „operativnih podataka” i da je tog jutra, ne precizirajući kada, imao propušten poziv od sada pokojnog mladića.

I taj svjedok je kazao da je saznao da je Kožar u trenutku bjekstva Šoškića, bio u jednoj od prostorija policije.

Kožar je juče molio sud da mu objasni zašto je on još u zatvoru, kada su svi svjedoci posvjedočili da je on bio u stanici kada se sve dešavalo i da je kod Buvlje pijace stigao kad i ostale kolege.

Miroslav Šoškić nestao je 17. decembra 2008. godine, bježeći pred policijom. On je bio priveden u stanicu, kada je kod njega navodno pronađena droga.

U optužnici piše da su Bojić i Kožar, poslije nanošenja više teških povreda Šoškiću, natjerali mladića da skoči u Lim.

U zvaničnom nalazu dr Miodraga Šoća, konstatovano je da je smrt bila nasilne prirode, sa detaljnim opisom povreda glave koje su nastupile “od jako zamahnutog mehaničkog oruđa”.

Bonus video: