Film Branislava Milatrovića na prestižnom festivalu u Drami

Film “Sve to” učestvovaće i u takmičarskoj selekciji kratkog filma na 2. Festivalu južnoslovenskog filma u Tuzli
130 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Štimac, Sve to, Foto: YouTube
Slavko Štimac, Sve to, Foto: YouTube
Ažurirano: 18.09.2013. 13:26h

Kratki igrani film "Sve to" reditelja Branislava Milatovića takmiči se u zvaničnoj selekciji jednog od najvećih i najprestižnijih festivala kratkometražnog filma u svijetu, na 19. Internacionalnom filmskom festivalu u grčkom gradu Drami, u internacionalnoj konkurenciji.

Festival je podijeljen u dvije takmičarske kategorije, internacionalnu i nacionalnu, a film “Sve to” odabran je među 42 od prijavljenih preko 4.500 filmova u internacionalnoj selekciji.

Filmski festival u Drami jedan je od 15 evropskih festivala koji svake godine dodjeljuje nominaciju za evropskog Oskara u kategoriji kratkog filma, koji će ove godine u decembru po 26. put biti dodijeljen u Berlinu.

Film “Sve to” učestvovaće i u takmičarskoj selekciji kratkog filma na 2. Festivalu južnoslovenskog filma u Tuzli.

“Sve to” je prikazan je na više od dvadeset filmskih festivala širom svijeta, u junu ove godine nagrađen je na festivalu u Makedoniji, a nedavno je dobio i počasnu nagradu žirija u glavnoj internacionalnoj selekciji na 9. Internacionalnom festivalu autorskog filma “Quest Europe” u Poljskoj.

Uloge u filmu tumače Slavko Štimac, Momo Pićurić i Jovan Miranović. Scenario potpisuju Branislav Milatović i Ognjen Spahić, po istoimenoj Spahićevoj priči. Direktor fotografije je Ivan Kostić, a direktor filma Ivan Đurović.

Autor muzike je Milivoje Pićurić, montažu je uradio Vladimir Radovanović, dizajn zvuka Bobo Stanišić.

Producent filma je “Montenegro Art Production”, a ko-producent “Artikulacija Production”.

Bonus video: