O'Saliven: Sve više igrača namješta mečeve u snukeru

"Čuo sam da sve više igrača namješta mečeve u snukeru. Pretpostavljam da su uhvatili samo Stivena Lija", napisao je O'Saliven na Tviteru.
2 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2013. 15:49h

Svjetski šampion u snukeru Roni O'Saliven rekao je danas da sve više igrača namješta svoje mečeve u snuker takmičenjima.

"Čuo sam da sve više igrača namješta mečeve u snukeru. Pretpostavljam da su uhvatili samo Stivena Lija", napisao je O'Saliven na Tviteru.

Li čeka presudu za namještanje mečeva, pošto je sud utvrdio da je namjestio sedam mečeva 2008. i 2009. godine.

"Nemate razloga za brigu, ako nemate šta da krijete. Ali, mnogo ljudi želi mnogo da sakrije i zbog toga se o tome ne govori slobodno. Vjerovatno će me kazniti što govorim o tome. Oni vole da guraju stvari pod tepih", dodao je O'Saliven.

Li je negirao optužbe, ali je sud u Bristolu utvrdio da je on namjerno izgubio mečeve protiv Kena Doertija i Marka Fua 2008. godine na Kupu Malte.

Utvrđeno je i da je namjerno izgubio prvi frejm u mečevima protiv Stivena Hendrija i Marka Kinga na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije 2008. godine, kao i mečeve - i to po unapred određenom rezultatu -protiv Nila Robertsona na Malta kupu 2008. godine i Marka Selbija na Otvorenom prvenstvu Kine, godinu dana kasnije.

Sud je utvrdio i da je Li namjestio meč protiv Rajana Deja, u kojem je u prvom kolu Svjetskog prvenstva 2009. godine izgubio sa 10:4 i naveo da nema saznanja da su drugi igrači znali za Lijevu umiješanost u namještanje.

Predsjednik asocijacije za snuker i bilijar Beri Hern rekao je da ta organizacija provjerava prethodne mečeve i da je potpisala ugovore sa kladionicama, koje će je obavještavati o neuobičajenim klađenjima.

"Sa zadovoljstvom ćemo provjeriti svaki meč. Poruka je jasna: ako varate, biće proglašeni krivim i bićete kažnjeni", rekao je Hern.

Takođe, Svjetska federacija će ispitati O'Salivenove tvrdnje, prije no što odluči da li će pokrenuti istragu.

Bonus video: