Kolaković: Osnovni cilj na EP je plasman u polufinale

"Taktički, tehnički i fizički smo spremni, entuzijam i euforija moraju da budu prisutni, jer je važno da osjetimo značaj Evropskog prvenstva", kaže Kolaković
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2013. 16:20h

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da aktuelni prvaci Evrope kao osnovni cilj na predstojećem šampionatu u Danskoj i Poljskoj imaju plasman u polufinale.

"Proteklih osam mjeseci smo dosta radili, najviše od svih reprezentacija. Taktički, tehnički i fizički smo spremni, entuzijam i euforija moraju da budu prisutni, jer je važno da osjetimo značaj Evropskog prvenstva. Grupa je jako izjednačena i moguće je da će jedna lopta odlučiti", rekao je proslavljeni crnogorski stručnjak na konferenciji za medije u beogradskom hotelu M.

Srbija će igrati u C grupi u danskom Herningu, a rivali su Slovenija, Holandija i Finska.

"Slovenija je godinama u istom sastavu i imaju reprezentaciju koja može do četvrtfinala. Po slovenačkim medijima vidim da smo im mi najveći motiv. Holanđani imaju ambicije da se vrate na stare staze slave, a dokaz za to je i nedavna pobjeda nad Rusima. Finci godinama igraju zajedno i imaju ogromno iskustvo. Imamo sportski pritisak da budemo prvi i direktno odemo u četvrtfinale, jer je to najvažnija utakmica na prvenstvu", dodao je Kolaković.

Budvanin u redovima Srbije, Slobodan Nikić, dijete Budvanske rivijere, rekao je da bi bilo veoma važno da “orlovi” šampionat otvori pobjedom protiv Slovenaca.

"Ta utakmica će zavisiti od nas i ako budemo igrali kao što znamo rezultat neće izostati", jasan je on.

Bivši tehničar Budućnosti Vlado Petković takođe je naglasio značaj prvog meča.

"Najbitnija je prva utakmica, jer smo lako pobijedili Slovence na Svjetskom prvenstvu. Na nama je da odigramo kvalitetno, kao što smo igrali do sada i kao pobjednici grupe odemo u četvrtfinale", rekao je tehničar srpskog tima.

Srbija prvi meč igra u petak od 17 sati protiv Slovenije, duel sa Holanđanima zakazan je za subotu od 15, a sa Fincima u nedjelju od 18 sati.

Galerija

Bonus video: