Film Draška Đurovića dobio distributera za SAD

Film “As Pik” je dobio i distributera za Kanadu i SAD, zahvaljujući kandidaturi za Oskara za najbolji strani film
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2013. 11:39h

Glumica Jelena Simić dobila je sinoć nagradu za najbolju žensku ulogu u filmu "As Pik", na međunarodnom filmskom festivalu LIFE u Leskovcu, kazao je "Vijestima" reditelj Draško Đurović. Na Festivalu filmske režije najboljih filmova regiona u žiriju su bili reditelji Lordan Zafranović, Boro Drašković i glumica Tanja Bošković .

Film “As Pik” je dobio i distributera za Kanadu i SAD, zahvaljujući kandidaturi za Oskara za najbolji strani film i činjenici da u njemu glumi omiljeni Tarantinov negativac Majkl Madsen, kazao je reditelj Đurović.

- Kako su Holywood reporter i Variety objavili da je “As Pik -Loša sudbina” (BAD DESTINY) kandidat, po prvi put, iz Crne Gore za nagradu Oskar za najbolji strani film, uslijedili su pozivi za nekoliko festivala, ali i od svjetskih agencija za promociju filmova koji su nominovani za Oskara i Zlatni globus, da promovišu ovaj crnogorski film. Agencije su radile promocije takvih filmova kao što je Skorsezeov “Hugo”, “True grit” Braće Koen i “Panov lavirint” Giljerma del Toroa, kao i “Katinsku šumu” Anžeja Vajde - kazao je reditelj. On je kazao da im je veoma važno da se film prikaže u bioskopima Los Anđelesa.

- Skupljamo novac za najznačajniju filmsku manifestaciju na planeti, čime ćemo ne smao učiniti poznatim naš film već i kinematografiju Crne Gore koja je stalno između izdisaja i vaskrsnuća. Kandidatura nam je pomogla da počnemo načelne pregovore sa stranim partnerima oko budućeg projekta “Kraljica Mača” - istorijskog trilera iz vremena kralja Nikole i Berlinskog kongresa, jer bi u njemu trebalo da glumi jedna velika holivudska glumica. Kako je ovo projekat koji će nam uzeti sljedećih pet godina, nadamo se da će se realizovati u jakoj i stabilnoj kinematografiji - rekao je Đurović.

Bonus video: