Suvlasnici "Orgazma" osumnjičeni da su više lica prevarili za oko 330.000 eura

Osumnjičeni L.L. i D.L. su, uz krivičnu prijavu, predati zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici
294 pregleda 0 komentar(a)
euro, Foto: Shutterstock
euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.09.2013. 19:17h

Podgoričani Luka (27) i Danilo Lazović (32), uhapšeni su danas zbog sumnje da su prevarom prisvojili oko 330.000 eura.

Oni su nakon saslušanja, prema riječima njihovog advokata Zorana Piperovića, pušteni na slobodu.

Iz Uprave policije saopšteno je da su Lazovići, vlasnici preduzeća “Tehno Luna” i “Orgazam”, od novembra 2012. do aprila 2013. prevarili više pravnih lica i prevarom prisvojili 329.438 eura.

Aktivnosti koje je policija preduzela u postupku, do podnošenja krivične prijave, ukazuju na sumnju da su njih dvojica - Luka koji je direktor i vlasnik 'Tehno Luna' i suvlasnik kompanije 'Orgazam' i Danilo suvlasnik i direktor 'Orgazma' zbog sticanja protivpravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu pet osoba.

Lazovići su, rečeno je “Vijestima” iz policije, od oštećenih tražili novac, kako bi ga, navodno zajedno ulagali u nabavku bijele tehnike. Novac su uzimali unaprijed, ali im nikada nijesu isporučivali robu, niti im vraćali uloženi novac.

“Nekima su tražili da ulažu novac u nabavku tehničke opreme, drugima unaprijed novac da potpišu ugovor, nudili im vlasnički udio u firmama. Uzimali su im novac za nabavku klima, moblinih telefona, za svih pet oštećenih imali su drugačiju priču, i prevaru. Na kraju su našli neku firmu, koja je navodno trebala da preuzme njihove dugove, pa su i njih prevarili”, pojašnjeno je “Vijestima “ nezvanično iz policije.

Tehno Luna se u Centralnom registru privrednih subjekata vodi kao kompanija čija je djelatnost trgovina na veliko kompjuterima, a Orgazam kao firma čija je djelatnost “restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata”.

Sjedište obje komapnije je u Ulici 13. jula u Podgorici.

“Time su ih naveli da na svoju štetu i štetu imovine koju posjeduju sklope pravne poslove sa navedenim firmama, odnosno da daju pozajmicu za navodno učešće u dobiti i poslovanju tih firmi. Oni su, kako se sumnja, prevarnim radnjama oštetili Duška Bana izvršnog direktora firme 'Prohaus' za iznos od 93.000 eura, Ljubišu Vujovića izvršnog direktora i vlasnika 'Frigo Elektro Vujović' za 18.438 eura, Srđana Kaluđerovića za 204.000 eura i M. Miloševića i N. Miloševića za iznos od 14.000 eura”, saopšteno je iz policije.

Bonus video: