Muškarac čije je tijelo pronađeno kod ostrva Sveti Nikola usmrćen plovilom

Osumnjičeni Aleksandar Klikovac kazao je za “Vijesti” da je on prijavio nesreću na moru, te da nijesu tačne tvrdnje policije da je on brodom udario Rusa
69 pregleda 0 komentar(a)
Ostrvo Sveti Nikola, Foto: Svetlana Peruničić
Ostrvo Sveti Nikola, Foto: Svetlana Peruničić
Ažurirano: 16.09.2013. 06:51h

Podgoričanin Aleksandar Klikovac (40) sumnjiči se da je u subotu oko 13 časova svojim brodom “Villa” udario i usmrtio Rusa Anatolija Puzavnjaka (54) iz Moskve.

Klikovcu je policija na teret stavila “teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja kvalifikovano smrtnom posljedicom, u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja”.

On je juče oko 9 sati ujutro uz krivičnu prijavu priveden kod državne tužiteljke u Kotoru Tanje Čolan, koja nakon saslušanja nije odredila pritvor Klikovcu.

Nesreća se dogodila u subotu na plovnom putu od budvanske marine ka ostrvu Sveti Nikola, na oko 400 metara od plaže Pizana.

Klikovac je svojim brodom “Villa” na kojem je bio sa rođakom i još dvije ženske osobe krenuo iz gradske marine ka ostrvu Sveti Nikola. Tokom puta, kako vjeruje policija, on je plovilom udario i usmrtio Rusa.

“Sumnja se da je upravljajući plovilom van obezbijeđenog dijela – bova, na plovnom putu između plaže Pizana i ostrva Sveti Nikola, ugrozio saobraćaj na moru i nanio povrede Rusu, usljed čega je nastupila smrt”, piše u saopštenju policije.

Nakon toga, kako tvrdi policija, on je vratio svoje plovilo u marinu i oko 13.30 časova prijavio da je u moru vidio leš muškarca.

“Nakon prijave da je uočen leš u moru, službenici CB Budva su o događaju obavijestili zamjenika osnovnog državnog tužioca u Kotoru. Izvršen je uviđaj i preduzete su dalje mjere i radnje, koje su dovele do sumnje da je A. K. počinio predmetno krivično djelo”, piše u saopštenju UP.

Unakaženo tijelo Rusa oko 18 časova na Odjeljenju sudske patologije Kliničkog centra u Podgorici jedva je prepoznala njegova supruga, koja je dala izjavu policiji.

Ruskinja je ispričala da je njen suprug bio u dobroj formi te da je svakodnevno plivao od Budve do ovog ostrva. Ona je dodala da je sa prijateljima s plaže pratila njegovu putanju, ali da joj se silueta izgubila kada se pojavilo plovilo, koje se nakon toga okrenulo i vratilo u marinu.

Od udara, Rusu je otkinuta noga, a lice je bilo putpuno unakaženo.

Klikovac: Samo sam prijavio leš u moru

Osumnjičeni Aleksandar Klikovac kazao je za “Vijesti” da je on prijavio nesreću na moru, te da nijesu tačne tvrdnje policije da je on brodom udario Rusa.

“Samo sam naišao na leš u moru, a time što sam prijavio nesreću sam sebi sam očigledno napravio problem. To je jedina istina”, kazao je ogorčeno sinoć Klikovac, koji je tvrdio da je kod tužioca dao izjavu u svojstvu građanina.

Bonus video: