Kolaković odredio putnike na EP

Pobjednici grupa će izboriti direktan plasman u četvrtfinale, a rivali Srbiji u nastavku takmičenja biće ekipe iz A grupe u Odenzeu, gdje će igrati Danska, Italija, Belorusija i Belgija
99 pregleda 2 komentar(a)
Igor Kolaković, Foto: Www.fivb.ch
Igor Kolaković, Foto: Www.fivb.ch
Ažurirano: 15.09.2013. 15:18h

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković objavio je danas spisak igrača koji će učestvovati na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj.

Evropsko prvenstvo održaće se od 20. do 29. septembra, a Srbiju će predstavljati Vlado Petković, Nikola Jovović, Saša Starović, Aleksandar Atanasijević, Nikola Rosić, Filip Vujić, Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Milan Rašić, Srećko Lisinac, Miloš Nikić, Nikola Kovačević, Marko Ivović i Nemanja Petrić.

Na spisku proslavljenog crnogorskog trenera, bivšeg stratega Budućnosti, su i trojica nekadašnjih igrača podgoričkog tima - tehničara Vlado Petković, korektor Saša Starović i primač Nemanja Petrić, kao i bivši igrači Budvanske rivijere, primač Miloš Nikić, srednji bloker Dragan Stanković i libero Nikola Rosić.

Odbojkaši Srbije, aktuelni prvaci Evrope, u srijedu putuju u Herning, gdje će igrati u C.

Seniori Srbije će prvu utakmicu odigrati u petak, 20. septembra od 17 sati protiv Slovenije, u 2. kolu, u subotu igraju protiv Holandije (15.00), a u posljednjem, 3. kolu, u nedjelju protiv Finske.

Pobjednici grupa će izboriti direktan plasman u četvrtfinale, a rivali Srbiji u nastavku takmičenja biće ekipe iz A grupe u Odenzeu, gdje će igrati Danska, Italija, Bjelorusija i Belgija.

Bonus video: