SA ČETIRI TAKMIČARA

Juniori na EP u kik boksu u Poljskoj

Selektor reprezentacije Ivan Strugar kazao je da, uprkos brojnim finansijskim i organizacionim problemima, očekuje dobre rezultate na predstojećem EP.
1 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2013. 14:03h

Juniorska kiks boks reprezentacija Crne Gore učestvovaće na Evropskom prvenstvu (EP), koje će od 17. do 22. septembra biti održano u poljskoj Krinici, saopšteno je iz Saveza.

Crnu Goru će na EP u Poljskoj predstavljati četiri takmičara.

U disciplini kik lajt u kategoriji do 69 kilograma nastupiće Emil Pupović, dok će se u disciplini lou kik takmičiti: Samed Demić (do 54), Dejvid Kajević (do 75) i Mensur Murić (do 81 kilogram).

Selektor reprezentacije Ivan Strugar kazao je da, uprkos brojnim finansijskim i organizacionim problemima, očekuje dobre rezultate na predstojećem EP.

“EP u Poljskoj je jedno od najvažnijih takmičenja u narednom periodu. Takmičari su dobro radili tokom priprema, pa očekujem nastavak dobrih rezultata. Nije bilo uslova za zajedničke pripreme, pa su momci radili u svojim klubovima, ali prema riječima trenera maksimalno su spremni i motivisani”, rekao je Strugar na konferenciji za novinare.

On je kazao da Kik boks savez čini sve napore kako bi obezbijedio sredstva neophodna za nastup na seniorskom Svjetskom prvenstvu, koje će početkom okotobra biti održano u Brazilu.

“Očekuje nas SP u Brazilu, a imajući u vidu finansijsku situaciju u Savezu, biće podvig ukoliko uspijemo da nastupimo na oba takmičenja u tako kratkom periodu” , rekao je Strugar.

Reprezentativac Mensur Murić kazao je da očekuje dobre rezultate na predstojećem EP, navodeći da je reprezentacija iskusnija.

"Imamo iskustvo od prošle godine, naporno smo trenirali i nadamo se da ćemo ponoviti dobre rezultate", rekao je Murić.

Crnogorska reprezentacija na EP u Poljsku putuje u subotu.