Avi Fest početkom oktobra: Ove godine i novčane nagrade

Ovogodišnji festival će imati i muzički segment - svojevrsni "come back " koncert Rada Rapida koji će i otvoriti festival
75 pregleda 0 komentar(a)
Rade Rapido, Foto: Boris Pejović
Rade Rapido, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.09.2013. 18:34h

Osmi AVI Fest će ove godine biti održan od 4. do 6. oktobra u KIC-u Budo Tomović, saopštili su organizatori uz najavu da je otvoren i konkurs za prijavljivanje radova koji će trajati do kraja ovog mjeseca.

- Osim "Zlatnog vrabca" ove godine će autori nagrađenih ostvarenja dobijati i značajne novčane nagrade, jer i na taj način želimo da motivišemo autore da eksperimentišu u ovoj oblasti - piše u saopštenju NVO Omnibus, koja organizuje festival kratke video forme.

Zemlja gost će biti Njemačka, tako da će podgorička publika moći da se upozna sa selekcijom radova tamošnjih autora i da razgovara sa zapaženim umjetnicima.

Pored projekcija, ovogodišnji festival će imati i muzički segment - svojevrsni "come back " koncert Rada Rapida koji će i otvoriti festival.

Osmi AVI će se nastaviti narednog dana, 5. oktobra programom Retrovizor na kome će biti prikazani kratki filmovi Vlatka Gilića, a nakon toga počinje program “Domaća selekcija“. Posljednji dan je rezervisan za radove njemačkih umjetnika, a nakon toga slijedi program „Inostrana selekcija“ i na kraju uručenje nagrada – statua „Zlatni Vrabac“

Organizatori pozivaju zainteresovane stvaraoce da radove šalju na adresu ul. Miodraga Bulatovića 10, 81000 Podgorica, Crna Gora, sa naznakom “Za Avi Fest”. Maksimalna dužina trajanja rada je 10 min. Radove dostavljati kao avi fajl DVD format. Svi radovi domaćih autora koji zadovoljavaju tehničke propozicije će biti prikazani na festivalu. Radovi inostranih autora će biti izabrani od strane selektora festivala.

Bonus video: