Pritvor za sve uhapšene u akciji "Marta"

U akciji “Marta” policija je u Podgorici, Baru, Kotoru, Tivtu i Nikšiću uhapsila 16 osoba
606 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2013. 14:37h

Sudija za istragu Miroslav Bašović odredio je pritvor za sve uhapšene u velikoj policijskoj akciji “Marta”, koji su osumnjičeni za šverc droge i oružja.

Grupa uhapšenih preksinoć je privedena sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, a saslušanja su trajala do tri sata iza ponoći, potvrdio je “Vijestima” advokat Predrag Đolević, advokat osumnjičenog Miroslava Milića.

U akciji “Marta” policija je u Podgorici, Baru, Kotoru, Tivtu i Nikšiću uhapsila 16 osoba, za koje se vjeruje da su u ovim gradovima organizovali lance preprodaje heroina, kokaina i suboteksa.

Tokom višemjesečne istrage, policija je uz pomoć mjera tajnog nadzora prikupila dokaze, na osnivu kojih se vjeruje da i da je uhapšeni službenik Gurpe za borbu protiv droge i krijumčarenja iz Tivta Rajko-Radža Radanović (31), bio u narko biznisu, ali i da je odavao informacije kolega.

Radanović je uhapšen u svojoj kući u Tivtu, a osim djela vezanog za zloupotrebu droga, policija mu je na teret stavila i krivično djelo “zloupotreba službenog položaja”.

U Podgorici je uhapšen Simo Đurović (36) sa Zabjela i godinu mlađi Ivan Novaković, zvani Cojka, koji se sumnjiče da su organizovali grupu koja se bavila preprodajom droge u glavnom gradu.

Policija je u saradnji sa višim državnim tužiocem u Baru uhapsila i gotovo cijelu porodicu Milić - Miroslav Milić (32) zvani Giga, njegova majka Marica (56), supruga Maja (33) i snaha Emina (32) su se našli u pritvoru, zbog sumnje da su organizovali prodaju droge u tom gradu. Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Miroslavov mlađi brat Momčilo Milić (29), koji se već nalazi u Spužu.

U Baru policija je uhapsila i Ulcinjanina Mefida Serdarevića (32), brata osumnjičene Emine Milić, ali i Pljevljaka Miodraga Bulatovića, za koje se vjeruje da su sa porodicom Milić bili u lancu prodaje droge. U pritvoru su se našli i Nikšićani , članovi takozvanog “željezarskog klana” - Vladimir-Kiro Radović (32), Radovan Mujović (24), Radisav Vukčević (28) zvani Raštan i Slobodan-Bobo Bulajić (34), koji je uhapšen u Tivtu.

Policija traga za Nikšićaninom Edinom Mehovićem (36) zvanim Kljuno, koji se prema podacima policije nalazi u Beogradu

Osim službenika policije u Tivtu je policija uhapsila i Veljka Kovačevića (31) i Nikolu Mićunovića (33) i Dejana Raškovića (31).

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su još i Kotorani Dejan Pavićević (41) i Igor Marinović (35), Vidak Ramović (36) iz Danilovgrada, Jasmin Fetahović (28) iz Rožaja ali i Tivćanin Mirko Jovović, koji se već nalaze u Istražnom zatvoru u Spužu.

Policija traga za Nikšićaninom Edinom Mehovićem (36) zvanim Kljuno, koji se prema podacima policije nalazi u Beogradu.

Policija vjeruje da su članovi ovih grupa zarađivali velike svote novca od ulične prodaje novca, a prilikom pretresa policija je pronašla oko 300 grama smješe za miješanje droge, digitalnu vagu ali i pištolj i municiju.

Galerija

Bonus video: