Benzinom polili i zapalili mercedes i Q7 Milana Rončevića

Vlasnik automobila Milan Rončević policiji nije mogao da saopšti ko bi imao motiv da mu podmetne požar, a inspektorima je pojasnio da se on bavi preprodajom automobila
841 pregleda 99 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2013. 07:02h

Podgorička policija traga za napadačima, koji su u noći između srijede i četvrtka, polili benzinom pa zapalili dva automobila u dvorištu kuće Milana Rončevića (33).

Napad se dogodio oko tri sata iza ponoći u podgoričkom naselju Zlatica, kada su, najvjerovatnije, dva napadača ušla u dvorište Rončevića, a potom benzinom polili luksuzni “mercedes S” i “audi Q7”.

Nakon što su podmetnuli požar pred prednja dva točka parkiranog bijelog “mercedesa” (BR-BL-507), napadači su polili i zapalili prednji dio ispod šoferšajbne džipa “audi” (PG-DZ-235).

Kada se vatra razbuktala, sa zadnje strane dvorišta kuće Rončevića, napadači sa bidonom u ruci su se izgubili u uskim ulicama tog podgoričkog naselja.

Požar na automobilima primijetio je otac Rončevića, koji je pozvao sinove, a potom su zajedno ugasili buktinju koja je gotovo do kraja progutala prednji dio “mercedesa”.

Rončevići su na vrijeme uspjeli da ugase manji požar, koji je zahvatio plastiku ispod šoferšajbne “audija”, tako da na tom automobilu nije pričinjena veća šteta.

Vlasnik automobila slučaj je prijavio policiji, nakon čega su ekipe Odsjeka za požare, eksplozije i havarije obavili uviđaj u dvorištu Rončevića. Inspektori su utvrdili da su napadači benzin ili nešto nalik “molotovljevom koktelu” bacili pod oba prednja točka “mercedesa”, a zapaljivu tečnost su bacili i na prednji dio “audija”.

“Imamo malo tragova, ali pretpostavljamo da je požar izazvan benzinom. Radimo na rasvjetljavanju slučaja, ali za sada imamo malo informacija o mogućim napadačima”, rečeno je “Vijestima” u CB Podgorica.

Vlasnik automobila policiji nije mogao da saopšti ko bi imao motiv da mu podmetne požar pod vozila, a inspektorima je pojasnio da se on bavi preprodajom automobila, pa je tako u dvorištu i imao dva porodična luksuzna vozila.

“Želim da se ovaj put policija potrudi i nađe počinioce. Ne znam zašto je neko zapalio automobile, ali apelujem da se ovo rasvijetli”, kazao je juče za vrijeme uviđaja Rončević.

Ne zna zašto bi mu neko zapalio automobile: Rončević (Foto: Boris Pejović)

On je krajem januara 2012. godine bio meta oružanog napada, kada je još nepoznata osoba, na njega ispalila četiri metka u sačekuši na Starom aerodromu.

Napad se tada dogodio oko 3.46 sati u Aerodromskoj ulici dok je Rončević ulazio u svoj automobil, a kako vjeruje policija, napadač je sa svega dva metra razdaljine pucao na njega.

Tri metka su promašila Rončevića, dok je jedno zrno okrznulo obje natkoljenice.

Rončević je te noći sa prijateljima igrao karte u kafiću “Vin kafe”, a potom se rastao sa njima i krenuo ka automobilu.

Nakon što je preživio napad, Rončević je i tada u policiji rekao da ne zna ko bi imao motiv da na njega puca.

“Rekao je da je napadač pucao na njega sa svega metar - dva razdaljine, ali da ga, navodno, nije prepoznao”, kazao je tada “Vijestima” inspektor, koji je radio na ovom slučaju.

Dok se oporavljao u bolničkoj sobi Kliničkog centra Rončević je “Vijestima” kazao da se nikoga ne boji, a imao je i poruku za nalogodavcda napada.

“Naručiocu ovog kukavičkog čina poručujem da me ovo nije nimalo poremetilo, jer moja je savjest čista i pred Bogom i pred ljudima. Mene nije strah od robije, a ni smrti jer svi ćemo jednog dana tamo. Ako mi je neko nešto zamjerio, mogao je da mi se obrati, a ne da šalje ljude da pucaju na mene”, rekao je Rončević.

Vozilo kasko osigurano

Luksuzni “mercedes”, čiji je prednji dio potpuno uništen u preksinoćnjem požaru, bio je kasko osiguran.

Zbog toga je Milan Rončević juče pozvao osiguranje, čiji su službenici oko 15 časova uradili zapisnik na mjestu gdje podmetnut požar. “Automobil je kasko osiguran, ali će se vidjeti šta će od štete moći da naplati.

"'Mercedes' je star oko 6 godina i ima potpunu opremu”, saopšteno je “Vijestima”.

Galerija

Bonus video: