Odbojkaši Budućnosti za vikend na turniru u Brčkom

"Sa dosadašnjim radom sam izuzetno zadovoljan, svi daju maksimum, a pošto je ekipa mlada, svi vuku jedni druge", kaže za „Vijesti“ trener Podgoričana Zoran Vukčević
130 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Vukčević, Foto: Zoran Đurić
Zoran Vukčević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.09.2013. 15:03h

Prvih 10-ak dana rada su za odbojkašima Budućnosti. Izabranici Zorana Vukčevića su u Podgorici kombinovali rad na snazi i sa loptom, a danas će na put za Brčko (Bosna i Hercegovina), gdje će u subotu i nedjelju učestvovati na međunarodnom turniru sa domaćim Jedinstvom, Crvenom zvezdom i Mladost Kaštelom iz Hrvatske.

"Ovaj turnir nam dobro dođe na prekinemo monotoniju treninga, protiv ekipa koje su sa pripremama krenuli početkom avgusta, i njima je ovo, praktično, završetak priprema. Ali, nama će dobro doći te utakmice, turnir je jak. Što se tiče dosadašnjeg toka priprema, pored rana na fizičkoj spremi, odmah smo krenuli i da radimo sa loptom, upravo zbog turnira u Brčkom. I ranije nam je ovaj turnir dolazio u nezgodno vrijeme kada smo bili pod punim fizičkim opterećenjem, ali smo ovoga puta imali više rada sa loptom. Sa dosadašnjim radom sam izuzetno zadovoljan, svi daju maksimum, a pošto je ekipa mlada, svi vuku jedni druge", kaže za „Vijesti“ trener Podgoričana Zoran Vukčević.

Budućnost je i ovog ljeta pretrpjela promjene u igračkom kadru. Srednjak Ivan Ječmenica je otišao u Budvansku rivijeru, tehničar Ivan Bošković je završio karijeru (postao je generalni sekretar OSCG), iako pod ugovorom korektor Irfan Hamzagić je dobio zeleno svjetlo da pronađe novu sredinu.

Nema više ni libera Dušana Medojevića (zbog privatnih razloga). U klub se vratio tehničar Boris Vlahović, a stigao je i primač, juniorski reprezentativac Jovan Delić, dijete Budućnosti, bivši igrač Studentskog centra koji je prošlu sezonu igrao u Novom Sadu.

Nakon iskustva u seniorskoj reprezentaciji, Luka Babić će u predstojećoj sezoni prvi put igrati na poziciji korektora u Budućnosti (do sada je bio primač i srednji bloker), po potrebi će pomoći i na sredini, a uz njega tu je i Bojan Strugar.

Primači su još i Marko Vukašinović i Andrej Bojić, tehničari Balša Radulović i Nemanja Vidić, srednji blokeri kapiten Marko Đuranović i Bojan Radović, te libero Nikola Lakčević.

"Ekipa je pravljena u skladu sa finansijskim mogućnostima, politika je i dalje pravljenje igrača, što daje rezultate, a primjer su Babić, Strugar, Vukašinović...Od toga će, pored kluba, koristi imati i reprezentacija. Bitno je da ti mladi igrači ostvavljaju utisak i na neke druge, i probijaju se i traže svoje mjesto kasnije u drugim ekipama i reprezentaciji", ističe trener Podgoričana.

Budućnost će i ove sezone igrati u Balkanskoj ligi, za koju još uvijek traju dogovori, i, ako ne bude promjena, izvjesno je da će biti više ekipa nego prošle godine (četiri), uz najavljeno učešće i Budvanske rivijere.

"Dobro bi bilo da se to nastavi, ta liga će svakome dobro doći. Mi smo prošle godine do januara odigrali 12 utakmica, i to nam je bilo odlično za igrače koji stasavaju. To mišljenje su imali i ostali učesnici".

U konkurenciji pojačane Budvanske rivijere, Budućnost je, praktično, bez šansi na domaćoj sceni...

"Budvanska rivijera je napravila ekipu koja je mnogo bolja nego prošle godine. Pokriveni su na svim pozicijama, prave projekat okupljanja reprezentacije na jednom mjestu, poput onog ŽRK Budućnosti, što pozdravljam, jer to može samo da poboljša kvalitet igara reprezentacije. Prave ekipu za prolaz u drugu rundu Lige šampiona, i suvišno je pričati o našim šansama u konkurenciji sa njima", kazao je Vukčević.

Ovaj klub zaslužuje generalnog sponzora

Od odlaska generalnog sponzora Podgoričke banke, odnosno Sosijete ženerala, Budućnost je prepustila primat Budvanskoj rivijeri, i akcenat je stavila na stvaranje igrača.

Klub, koji je, ne samo rezultatski (igrao je i u Ligi šampiona), već i organizaciono, bio primjer i u bivšoj državnoj zajednici Srbija i Crna Gora, nekoliko godina unazad ne nalazi na razumijevanje i podršku pravih sponzora...

"Mi nemamo generalnog sponzora. Imamo neka mala sponzorstva, minimalnu pomoć da se pokriju i pokušavaju pokriti troškovi. Budžet kojim raspolaže Budućnost je dosta mali za sportski kolektiv ovog značaja, ali smo prinuđeni tako da radimo. Svi najavljuju za iduću godinu da će nešto biti bolje, imamo nekih obećanja, ali definitivno nemamo generalnog sponzora što je šteta za klub kakav je bila Budućnost, i kakav će, nadam se, biti. Jer, momci stasavaju, ali ih je teško zadržati. Oni baš zaslužuju veću pažnju javnosti, privrednika, privatnika, jer nekoliko njih će imati dobru odbojkašku karijeru", zaključio je Vukčević.

Bonus video: