Završen sedmi Hercegnovski strip festival

Tokom šest dana trajanja HSF realizovano je desetak programa, izložbi, strip radionica
84 pregleda 0 komentar(a)
Strip festival u Herceg Novom, Foto: Slavica Kosić
Strip festival u Herceg Novom, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 12.09.2013. 15:19h

Programom "Svi crtaju" u Art streetu na Škveru završen je sedmi Hercegnovski strip festival (HSF).

Posjeta svim programima, po ocjeni Nikole Ćurčina organizatora i selektora manifestacije, bila je sjajna što je potvrda da je publika prepoznala programe Hercegnovskog strip festivala kao kvalitetne i zanimljive, a učesnike kao izuzetne strip crtače priznate i u svijetu.

Potvrda takve ocjene je veliki broj novskih umjetnika, mladih zainteresovanih za tu umjetnost, ali i "običnih" posmatrača koji su pomno pratili šta su radili Vladimir Vesović, Mirna Martinović, Tihomir Tikulin Tico, Tihomir Čelanović, Jana Adamović, Ivan Šainović i Josip Sršen, koji su crtali, a kaiševe novonastalih stripova odmah nudili publici na uvid.

Dugogodišnji učenik HSF Tihomir Tikulin Tico kao posebnost novske smotre ističe grad sa sjanim prostorima na kojima se dešavao najveći dio programa na otvorenom.

Uz opasku da na novskom festivalu vlada opuštena atomsfera, za razliku od velikih manifestacija poput beogradskog sajma stripa koje podrazumijevaju stalnu trku, Vladimir Vesović misli da festival treba “snažnije promovisati i podržavati jer je već prepoznat kao značajna tačka okupljanja umjetnika i poklonika stripa”.

Ćurčin se nada da će na narednom festivalu realizovati još neke ideje, a planira i saradnju sa Udruženjem strip crtača Crne Gore.

Tokom šest dana trajanja HSF realizovano je desetak programa, izložbi, strip radionica, a održan je pod pokrovitreljstvom Opštine Herceg Novi i Generalnog konzulata Srbije u Herceg Novom.

Bonus video: