Suđenje Šćepanu Bujiću počinje 27. septembra

Prema navodima optužnice, Šćepan Bujić je 15. februara 2013. godine sa više hitaca usmrtio braću Dejana (26) i Ljubomira Gojačanina (24)
0 komentar(a)
Šćepan Bujić, Foto: Savo Prelević
Šćepan Bujić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.09.2013. 09:30h

Krivično vijeće sudije Vesne Pean u Višem sudu u Podgorici, sudiće Baraninu Šćepanu V. Bujiću (21), optuženom za ubistvo sugrađana, braće Dejana (26) i Ljubomira Gojačanina (24), potvrđeno je "Vijestima" u tom sudu.

Predmet je u rad bio dodijeljen vijeću sudije Radomira Ivanovića, koji ga je razdužio na lični zahtjev, zbog velikog broja predmeta.

Početak suđenja zakazan je za 27. septembar.

Prema navodima optužnice, Šćepan Bujić je 15. februara 2013. godine sa više hitaca usmrtio braću Gojačanin.

Tokom istrage, tužilaštvo je prikupilo izjave očevidaca i druge materijalne dokaze, kao i video snimak kamere iz bilijar kluba gdje se dogodilo dvostruko ubistvo.

Suđenje Bujiću trebalo je da počne 5. jula, ali je odloženo za 27. septembar, jer se u sudnici tada nije pojavio advokat Danilo Mićović, branilac optuženog.

On je sudu uputio podnesak zamolivši da se glavni pretresi, zakazani za 5. i 12. jul, odlože.

Naveo je da je prethodna dva mjeseca bio u inostranstvu zbog privatnih obaveza i da nije u mogućnosti da pruži odbranu kakvu zahtijeva tako ozbiljan predmet.

Punomoćnik porodice Gojačanin, advokatica Ljubinka Mijajlović-Stajić, kazala je “Vijestima” da nije dobila obavještenje od suda o zamjeni predsjednika vijeća, dodajući da je na glavnom pretresu 5. jula obaviještena da je suđenje odloženo za septembar.

Optužnica tereti Šćepana Bujića da je u bilijar klubu "Mr Oto", u Ulici Vladimira Rolovića u Baru pucao na sugrađane Dejana i Ljubomira Gojačanina.

Nakon ubistva, Bujić je bio u bjekstvu do 17. februara, kada je u ranim jutarnjim satima uhapšen. Bujić je priznao izvršenje krivičnog djela.

Bonus video: