Simonović čestitao Bahu

On je čestitao Bahu izbor za novog predsjednika MOK-a, navodeći da je to pravi izbor, koji će biti koristan za sve članice.
73 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dušan Simonović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.09.2013. 19:35h

Iskustvo novog predsjednika Međunarodnog Olimpijskog Komiteta (MOK) Tomasa Baha, njegove vizije i ambicije, dodatno će ojačati Olimpijski pokret, smatra predsjednik Crnogorskog Olimpijskog Komiteta (COK) Dušan Simonović.

On je čestitao Bahu izbor za novog predsjednika MOK-a, navodeći da je to pravi izbor, koji će biti koristan za sve članice.

"On će učiniti pokret većim i snažnijim, otvarujući nove i obećavajuće perspektive,dodatno će popraviti odnose i saradnju među članicama, kao i dodatno unaprijediti ideje i inicijative od značaja za sve nacije", piše u čestitki Simonovića.

Bah je za novog predsjednika MOK izabran u utorak tajnim glasanjem na kongresu u Buenos Airesu.

Simonović je podsjetio na važnost koju MOK ima u očuvanju principa olimpizma, kako u Crnoj gori, tako i u svijetu.

"Tokom šest godina naše olimpijske istorije, uvidjeli smo značajnu ulogu MOK-a, naročito u jačanju autonomije sporta, očuvanju olimpijskih vrijednosti i nezavisnosti Pokreta, kao i omogućavanju najboljih i jednakih uslova za pripreme i takmičenja sportista iz cijelog svijeta", navodi se u čestitki.

On je novoizabranom predsjedniku poželio uspjeh u narednim aktivnostima, navodeći da COK podržava njegove napore napore u pravcu daljeg razvoja sporta i olimpizma.

Bah je deveti predsjednik u istoriji MOK, osmi Evropljanin, a na toj poziciji naslijedio je Belgijanca Žaka Roga, koji se na toj funkcji nalazio od 2000. godine.

Bah je na OI u Montrealu 1976. godine osvojio zlatnu medalju u mačevanju, a tokom 80-ih godina bio je direktor njemačke kompanije Adidas.

Bonus video: