SASTANAK U OSCG

Kod dama prvoligaš manje, klubovi traže da se smanje sudijske takse

Umjesto devet, naredne sezone u Prvoj ženskoj odbojkaškoj ligi trebalo bi da nastupi osam klubova – Budućnost Zetatrans, Luka Bar, Budva, Morača, AOK Rudar, Galeb, Gimnazijalac i Nikšić
0 komentar(a)
Sastanak ženskih odbojkaških klubova, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Sastanak ženskih odbojkaških klubova, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 27.03.2019. 22:45h

Umjesto devet, naredne sezone u Prvoj ženskoj odbojkaškoj ligi trebalo bi da nastupi osam klubova – Budućnost Zetatrans, Luka Bar, Budva, Morača, AOK Rudar, Galeb, Gimnazijalac i Nikšić, epilog je jučerašnjeg sastanka ženskih klubova u Odbojkaškom savezu Crne Gore.

Prva liga bi se igrala dvokružno, nakon čega bi uslijedilo polufinale plej-of.

Od učešća u eliti odustao je Herceg Novi, koji će igrati Drugu ligu, za koju je prijavljeno još 11 timova, koji će biti podijeljeni u tri grupe po četiri.

U grupi Sjever nastupiće Jedinstvo, Gorštak, Ibar i Rudar II, u grupi Centar Budućnost II, Morača II, Galeb II i Budva II, dok će u grupi Jug nastupiti Lovćen, Gimnazijalac II, Mladost i Herceg Novi.

Klubovi su na jučerašnjem sastanku iznijeli nekoliko predloga, među kojima je i smanjenje sudijskih taksi, u Prvoj ligi sa 50 na 30 eura. Podsjećanja radi, OSCG je prošle godine ukinuo delegate na utakmicama ligaškog dijela prvenstva (jedinstven slučaj u ovom i bilo kojem drugom kolektivnom sportu), na zahtjev klubovima, kako bi im finansijski olakšao učešće u liga.

U muškoj klupskoj odbojci, standardno, situacija je znatno lošija, pa su za sada sigurni samo Budvanska rivijera i Budućnost, koji bi trebali da igraju samo završnicu prvenstva, jer će u međuvremenu učestvovati u Balkanskoj ligi. Interesovanje za nastup u Prvoj ligi pokazali su Volej star, Ibar, Sutjeska, Galeb, a izvjesno je da će nastupiti i drugi timovi Budućnosti i Budvanske rivijere.

Kako nam je kazao komesar takmičenja OSCG Rajko Tijanić, klubovi bi do petka trebali da do petka potvrde učešće u ligama.

Start sezone je 19/20. oktobra.