Novi roman Maria Vargasa Ljose

Ljosa je rekao novinarima da roman prati život malog preduzetnika iz Pjure, koji je žrtva iznude, i bogatog biznismena iz Lime, koga i vlastita djeca žele da ubiju
134 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2013. 17:29h

Novi roman dobitnika Nobelove nagrade za književnost, peruanskog pisca Marija Vargasa Ljose, "El heroe discreto" (Diskretni heroj), izaći će sjutra iz štampe, objavio je danas pisac.

Radnja novog Ljosinog romana smještena je u dva peruanska grada - glavnom gradu Limi i u Pjuri, malom mjestu na sjeveroistoku zemlje.

Ljosa je rekao novinarima da roman prati život malog preduzetnika iz Pjure, koji je žrtva iznude, i bogatog biznismena iz Lime, koga vlastita djeca žele da ubiju.

Pisac je dodao da je i ekonomski razvoj njegove rodne zemlje u posljednjih nekoliko decenija takođe tema romana.

Ljosa (77) živi u Madridu, glavnom gradu Španije. On je 2010. dobio Nobelovu nagradu za književnost. Član je Španske kraljevske akademije. Objavio je brojne romane, među kojima su i "Razgovor u katedrali", "Panteleon i posjetiteljke", "Tetka Hulija i piskaralo" "Rat za kraj svijeta", "Priča o Majti", "Pohvala pomajci", "Don Rigobertove bilježnice", a autor je i velikog broja eseja.

Galerija

Bonus video: