Pljevlja: Policija tvrdi da ima pomaka u istrazi bombaškog napada na džip Darka Ćorca

Bombaški napad dogodio se u nedjelju veče oko 22 sata, kada je nepoznata osoba bacila ručnu bombu “M-52” ispod zadnje lijeve gume “BMW-a X-5”
219 pregleda 7 komentar(a)
Darko Ćorac, Foto: Goran Malidžan
Darko Ćorac, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 10.09.2013. 07:30h

Pljevaljska policija tvrdi da ima pomaka u istrazi bombaškog napada na džip “BMW” šefa tamošnje policije Darka Ćorca.

“Vijesti” saznaju da je policija suzila krug mogućih počinilaca, ali u narednim danima treba da se pribave i drugi materijalni dokazi koji bi potvrdili njihove sumnje.

“Imamo određenih pomaka, ali je to još daleko od rasvjetljavanja napada”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz UP.

Bombaški napad dogodio se u nedjelju veče oko 22 sata, kada je nepoznata osoba bacila ručnu bombu “M-52” ispod zadnje lijeve gume “BMW-a X-5”, koji je bio parkiran ispred ulaza u Dom vojske.

Nakon što je juče ujutro završen uviđaj, tužilac u Pljevljima Milivoje Tomčić odobrio je da se džip prebaci na parking pljevaljske policije.

Bombaški napad dogodio se u nedjelju veče oko 22 sata, kada je nepoznata osoba bacila ručnu bombu “M-52” ispod zadnje lijeve gume “BMW-a X-5”, koji je bio parkiran ispred ulaza u Dom vojske

U eksploziji, osim “BMW-a”, oštećen je i “golf 2” radnika Doma vojske Radomira Mitrovića, koje je bilo parkirano neposredno uz vozilo Ćorca.

U snažnoj eksploziji ručne bombe, čija se detonacija čula gotovo u cijelom gradu, prava je sreća što niko nije povrijeđen jer je nekoliko gelera prošlo kroz staklo na ulaznim vratima Doma vojske. Policija je tokom uviđaja utvrdila i da su dva gelera prošla kroz staklo na prozorima u prizemlju, ali i na srpatu kuće vlasnika Đorđija Smolovića, koja se nalazi na suprotnoj strani ulice.

Smolović je juče ispričao da je nakon odgledane košarkaške utakmice pošao na spavanje, kada je začuo jaku detonaciju.

Tada je, kako je naveo, pogledao kroz prozor i vidio dim kod jednog parkiranog vozila, ispod kojeg je curilo gorivo.

Istragu napada policiji otežava i to što u vrijeme napada niko nije bio na ulici, ali i to što na zgradi Doma vojske nije bilo video nadzora, koji bi eventualno mogao da pomogne u rasvjetljavanju događaja.

Ćorac je u oktobru 2009. godine iz budvanske policije premješten za načelnika područne jedinice Pljevlja

“Službenici CB Pljevlja, uz podršku kolega iz drugih organizacionih jedinica, preduzimaju intenzivne aktivnosti radi potpunog rasvjetljavanja krivičnog djela i identifikovanja lica koje je podmetnulo i aktiviralo eksplozivnu napravu pod službeno vozilo jednog od načelnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova”, piše u saopštenju UP.

Ćorac je u oktobru 2009. godine iz budvanske policije premješten za načelnika područne jedinice Pljevlja. Šef policije u medijima je pominjan sredinom 2011. godine i to baš zbog toga što je UP dala mu na korišćenje luksuzni džip “BMW-X5”, koji je preksinoć oštećen u napadu.

Taj automobil budvanska policija je dobila na poklon od rusko-crnogorske kompanije “Zavala invest”, a sporni automobil pripadao je nekadašnjem šefu budvanske policije Siniši Jokiću, koji je prije toga bio šef policije u Pljevljima.

Bonus video: