Vlasnik "Narcisa": Jovanoviću bi i kuću potpisao, da je tražio

Nikšićanin Željko Miletić tvrdi da ga je prijatelj izigrao i zloupotrijebio vozilo njegovog preduzeća
885 pregleda 55 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2013. 20:33h

Nikšićanin Željko Miletić, vlasnik pogrebnog preduzeća “Narcis” u čijem je automobilu u Hrvatskoj zaplijenjeno oko 84 kilograma droge, tvrdi da je vozilo njegovog preduzeća zloupotrjebljeno za šverc marihuane.

Miletić je rekao “Vijestima” da mu je saznanje da je u pogrebnom vozilu “Narcisa”, njegov prijatelj Aleksandar Jovanović, koji je u uhapšen u Vrgorecu, pokušao prevoziti drogu, tvrdeći da je ovaj automobil uzeo bez njegovog znanja.

Istakao je da Jovanović nije zaposlen u preduzeću “Narcis”, ali da je uživao njegovo povjerenje, te da mu je u njegovom preduzeću maltene sve bilo dostupno.

Dvadesetšestogodišnji Jovanović uhapšen je u subotu oko 9.30 sati ujutro, desetak kilometara unutar hrvatske teritorije, nakon što je zaustavljen u pogrebnom kombi vozilu "mercedes", nikšićkih registarskih oznaka. Ispod mrtvačkog sanduka policija je pronašla 81 paket sa marihuanom, ukupne mase nešto veće od 83 kilograma, vrijedne oko pola miliona eura.

Kako se droga našla u pogrebnom vozilu, nije znao da objasni, kao ni to, kada je Jovanović uzeo njegov kombi i krenuo na put.

“Ne znam kako je vozilo došlo tu gdje je došlo, ni da li je trebalo da ide za Sloveniju ili nije. Nisam ni znao da je uzeo automobil. Dan prije toga, kada mi se nije javljao na telefon nisam znao što se dešava i slao sam mu i par prijetećih poruka, misleći da mi je vozilo otuđeno, ili da je imao udes. Nisam znao ni je li pokojnik u autu, ništa nisam znao. Nakon što me zvala njegova supruga i rekla da se ni njoj ne javlja, pošao sam sa njegovim bratom u polciiju da prijavim nestanak, mislio sam da je možda negdje slomljen i da ne može da dođe do telefona”, ispričao je Miletić.

Dodao je da je, uprkos tome, što kako tvrdi, Jovanović nije bio zaposlen u njegovom preduzeću, i nije bio na njegovom platnom spisku, stekao toliko povjerenja u njega, da bi mu, da je tražio, potpisao i kuću.

“Ne mogu da vjerujem da mi je ovakvo nešto priredio. Moji prijatelji znaju ko sam ja, svi, ali ipak firma koja se 20 godina bavi ovom djelatnošću i u punom je usponu je zloupotrebljena, kao i moja ličnost”, rekao je Miletić.

Miletić tvrdi da je u petak veče Jovanoviću, kada ga je, kako ističe, poslednji put i vidio, rekao da ide službeno u Albaniju.

“Ne mogu da vjerujem da mi je ovakvo nešto priredio", sitiče Miletić

“U petak smo zajedno nahranili pse, ujutro sam otišao, rekao sam da idem za Albaniju. Ne znam je li kombi bio tu kada sam krenuo, nisam uopšte obraćao pažnju, samo upalio auto i otišao. Nakon što sam prijavio sve, pozvali su me u policiju, kod jednog inspektora, pitao me je gdje sam bio prvi dan i tako nešto, to je neki formalni razgovor”, tvrdi Miletić.

Kombi pregrađen da bi u njega stala dva kovčega

Miletić objašnjava da je kombi, u kojem je Jovanović uhapšen sa drogom, prerađivan kako bi u njemu mogla da se prevoze dva kovčega i nije želio objašnjavati kako je ovaj uspio sakriti drogu u automobilu.

“Ne želim o tome da pričam, on zna najbolje kako je to mogao da sakrije. Auto je rađeno za dva pokojnika, postoji motor koji je naknadno urađen na sredini, za izduvavanje kroz ventilaciju krova. Zbog tog dijela imali smo problem na granici sa Srbijom, htjeli su da razvale vozilo. Od tog momenta sam tražio da se obavezno napravi otvor, jer bi, da smo stavili rešetke, prašina i svijeće upadali i ne bi mogli da to vadimo. Otkinut je jedan dio, koji pokriva kovčeg, da bi bilo estetski ugledno, ali i da u slučaju da zatreba, odviju se dva šrafa i izvadi se taj dio. Taj dio je on zloupotrebio za to što je zloupotrebio, znači u tom dijelu je uradio to što je uradio”, ispričao je Miletić.

Galerija

Bonus video: