Đukanović: Nije bilo napada Popovića na novinare "Vijesti"

„Kako mogu komentarisati napad koji se nije dogodio", kazao je premijer
54 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Vuk Lajović
Milo Đukanović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.09.2013. 14:09h

Premijer Milo Đukanović je za napad Vladimira Bebe Popovića na novinara i fotoreportera "Vijesti" Miodraga Babovića i Luku Zekovića rekao da je u pitanju medijska konstrukcija i da se napad nije ni dogodio.

„Kako mogu komentarisati napad koji se nije dogodio. Ja sam razumio da je i državni tužilac ustanovio da nije bilo napada, što će reći da je bilo medijske konstrukcije. Tako da tu nema šta dodati onome što je saopštio državni tužilac“, kazao je Đukanović novinarima nakon izlaganja na „Miločerskom ekonomskom forumu“.

Upitan odakle toga dana pripadnik njegovog obezbjeđenje Zoran Jovanović u društvu popovića, Đukanović je kazao je naveo da Jovanović nije tamo „bio ni na kakvom radnom zatdatku“.

„Ali, on je i čovjek koji ima i svoje slobodno vrijeme, čovjek koji ima i svoja prijateljstva i svoje komunikacije. Dozvolimo da i on ima određena prava koje ima svako od nas“, istako je Đukanović

Popović je novinaru Miodragu Baboviću i fotoreporteru Luki Zekoviću dok su bili na zadatku, oteo fotoaparat i diktafon i izbrisao neke fotografije na kojima je bio.

Zasmetalo mu je što ga fotografišu ispreg zgrade u kojoj se nalaze prostorije njegove organizacije, jer time, kako je rekao, remete njegovu privatnost.

Namjera reportera "Vijesti" je bila da snime biznismena Stanka Subotića Caneta koji je bio sa Popovićem, a koji je zgradu napustio dok se on raspravljao sa novinarima.

U društvu sa Popovićem bio je i Zoran Jovanović, dugogodišnji član obezbjeđenja premijera Mila Đukanovića.

Bonus video: