Ukrajinski majstor Usik držao čas boksa ruskom udaraču Gasijevu

Usik je olimpijski šampion iz Londona 2012, dvostruki prvak svijeta u amaterskoj konkurenciji, a u profi-karijeri sada ima skor od 16 pobjeda u isto toliko mečeva
562 pregleda 0 komentar(a)
usik, Foto: WorldBoxingSuperSeries.com
usik, Foto: WorldBoxingSuperSeries.com
Ažurirano: 21.07.2018. 22:25h

U jednoj od najdominantnijih izdanja u profesionalnom boksu posljednjih godina na najvećoj sceni i sa najvećim ulogom, Ukrajinac Aleksandar Usik savladao je Rusa Murata Gasijeva u borbi za titulu neprikosnovenog šampiona svijeta u kruzer kategoriji.

Usik je jednoglasnom odlukom sudija savladao Gasijeva u Moskvi, postavši šampion svijeta u WBC, WBA, WBO i IBF federaciji.

Bio je to čas boksa 32-godišnjeg ukrajinskog majstora, koji je svih 12 rundi pokazao vrhunsku tehniku, izuzetan rad nogu, brzinu i mudrost u ringu, u duelu sa osam godina mlađim rivalom, koji je od 26 pobjeda u dosadašnjem toku karijere 19 ostvario nokautom.

Večeras - nijednom nije ozbiljnije ni prišao, a kamoli da je zadao opasniji udarac Usiku, koji trenira pod nadzorom Anatalija Lomačenka, oca još jednog velikog bokserskog asa iz Ukrajine Vasila Lomačenka.

On je postao i prvi osvajač trofeja "Muhamed Ali", koji se dodjeljuje pobjedniku svjetske Super serije, u kojoj su se nadmetali najbolji borci u kruzer kategoriji.

Usik je olimpijski šampion iz Londona 2012, dvostruki prvak svijeta u amaterskoj konkurenciji, a u profi-karijeri sada ima skor od 16 pobjeda u isto toliko mečeva.

Stručnjaci predviđaju da bi njegov naredni korak u karijeri mogao da bude prelazak u tešku kategoriju i izazivanje Entonija Džošue ili Donteja Vajldera.

U kruzeru, jasno je, konkurenciju nema...

Bonus video: