Pink Panter iz Podgorice uhapšen u Mađarskoj

Vjeruje se da je D.V. zajedno sa drugim pripadnicima bande Pink Panter, učestvovao u spektakularnim krađama luksuznog nakita u više država
109 pregleda 0 komentar(a)
Mađarska policija, Foto: Shutterstock
Mađarska policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.09.2013. 07:19h

Državljanin Crne Gore D.V. iz Podgorice, za koga se sumnja da je član kriminalne grupe Pink Panter, uhapšen je u Mađarskoj, po međunarodnoj potjernici Interpola.

"Interpol Podgorica je, putem međunarodne policijske saradnje, obaviješten od Interpola Budimpešta da je u Mađarskoj lišen slobode D.V. Mađarska policija uhapsila je D.V postupajući na osnovu međunarodne potjernice Interpol Bern”, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Vjeruje se da je D.V. zajedno sa drugim pripadnicima bande Pink Panter, učestvovao u spektakularnim krađama luksuznog nakita u više država.

Kriminalna grupa Pink Panter ima oko 220 članova iz zemalja na području bivše Jugoslavije, a poznata je po gotovo filmskim pljačkama luksuznog nakita po cijelom svijetu.

U posljednjh deset godina ta ozloglašena kriminalna grupa pljačkala je uglavnom u Tokiju, Parizu, Sen Tropeu, kao i u Njemačkoj, Švajcarskoj i Austriji.

Bonus video: