Ulcinj: Svađali se policajac i službenik ANB-a

Iz Uprave policije je u nezvaničnom razgovoru potvrđeno da je u Ulcinju došlo do, kako su rekli, “manjeg incidenta”
432 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ulcinj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.09.2013. 14:25h

Službenik ulcinjskog ANB-a B. Popović i pripadnik Interventne policijske jedinice N. Bogavac iz Berana, izazvali su incident preksinoć, poslije jedan sat, kod poslovnice Prve banke.

O mučnom sukobu, koji je izazvao zgražavanje prisutnih juče se nijesu mogle dobiti zvanične informacije. Sukob je kako “Vijesti” saznaju, nastao kada je Popović “golfom IV”, pokušao da prođe kroz zonu grada koja je do sat poslije ponoći, isključivo rezervisana za pješake.

Bogavac je zaustavio kolegu i tražio isprave. Tada je nastao sukob, kome je osim prolaznika, pripadnika Interventne i dežurnih saobraćajaca, prisustvovao i komandir u ulcinjskoj ispostavi policije Goran Eraković.

“Vijesti” su juče bezuspješno pokušavale da stupe u kontakt sa Erakovićem, koji se prema riječima dežurnog službenika, nije javljao na telefon.

Očevidac verbalnog sukoba, koji je u jednom momentu prijetio da preraste čak i u fizički obračun, ispričao je “Vijestima” da su Popović i Bogavac, koji u Ulcinju službuje kao ispomoć, jedan drugom uputili niz psovki i prijetnji.

“Vijesti” su juče bezuspješno pokušavale da stupe u kontakt sa Erakovićem, koji se prema riječima dežurnog službenika, nije javljao na telefon

“Onaj iz auta, koji je bio u civilu, grubo je pitao uniformisanog kolegu da li zna koga zaustavlja. Nakon kraće prepirke, pripadnik Interventne mu je poručio da dođe u Berane ako smije, pominjući ime Brana Mićunovića”, ispričao je očevidac koji je tražio anonimnost.

On je naveo da je Popović na zadnjem sjedištu vozio dvije djevojčice koje su u kulminaciji sukoba, prema njegovim riječima, počele da vrište.

Neimenovani sagovornik “Vijesti” iz ANB pojasnio je da su u pitanju Popovićeve kćerke. On nije sporio da se incident desio, ali je negirao „da je bio takvog intenziteta“.

“Tačno je da je došlo do svađe, ali nije bilo nikakvog fizičkog kontakta niti je bilo ko od aktera pominjao Brana Mićunovića. To je apsurd jer taj čovjek nema nikakve veze sa cijelim događajem”, kazao je on.

Načelnik ulcinjske policije Rudolf Elezović juče nije odgovarao na brojne pozive “Vijesti”.

Iz Uprave policije je u nezvaničnom razgovoru potvrđeno da je u Ulcinju došlo do, kako su rekli, “manjeg incidenta”.

“Prilikom regulisanja saobraćaja u Ulcinju došlo je do rasprave između jednog učesnika u saobraćaju i policijskih službenika. Raspravu je inicirao učesnik u saobraćaju. Biće sagledani svi elementi postupanja tog lica, radi ocjene da li ima elemenata prekršaja u njegovom ponašanju”, rečeno je iz policije.

Mještani koji imaju radnje u blizini skretanja za Pinješ kod poslovnice Prve banke, bivšeg SDK, nijesu bili previše raspoloženi za priču.

“Vidio sam 'golf IV' kako ide prema kružnom toku i kako ga zaustavlja interventna. Tada je nastala gužva i ne znam šta se tačno desilo”, kazao je konobar iz obližnjeg lokala dodavši „da je sve trajalo nekoliko minuta“.

Radnici u obližnjim buticima u to vrijeme, kako su nam kazali, nijesu bili na poslu.

Interventna je preksinoć, kako su rekli očevici, izazvala nelagodu kod mještana.

“Evo je skoro kraj sezone. Nema potrebe za demonstriranjem snage ili moći na taj način”, smatraju mještani sa kojima je reporter razgovarao.

Policajac koji je bio na poslu, ali koji nije upoznat sa detaljima incidenta, kazao je da je sramota što se tako nešto događa.

“Treba li mi između sebe da se poubijamo da bi se dokazali? I to pred narodom”, pitao je on.

Bonus video: