NAPAD U PLJEVLJIMA

Bombom na auto načelnika policije

“Na automobilu je pričinjena manja šteta, što, naravno, ne umanjuje namjeru onoga koji je bacio eksploziv”, rekao je sagovornik iz Uprave policije
697 pregleda 60 komentar(a)
Darko Ćorac, Foto: Savo Prelević
Darko Ćorac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.03.2019. 22:40h

Policija traga za osobom ili grupom koja je sinoć oko 22 sata bacila eksplozivnu napravu ispod službenog automobila koji koristi načelnik pljevaljske policije Darko Ćorac.

Terenski automobil BMW koji Ćorac koristi, bio je parkiran ispred Doma Vojske, u kojem on stanuje.

Prema prvim informacijama iz policije, u trenutku eksplozije u vozilu se niko nije nalazio, a na automobilu je pričinjena manja materijalna šteta.

Sudeći prema jačini detonacije koja se čula u širem dijelu grada, vjerovatno se radi o ekslozivnoj napravi razorne moći.

Odmah nakon ekplozije, policija je blokirala sve prilaze Domu Vojske, a novinarima nije bilo dozvoljeno da priđu licu mjesta i fotografišu vozilo.

Iz Uprave policije “Vijestima” je sinoć rečeno da je zasad nepoznatim eksplozivom, u manjoj mjeri, oštećen službeni automobil..

“Na automobilu je pričinjena manja šteta, što naravno, ne umanjuje namjeru onoga koji je bacio eksploziv”, rekao je sagovornik iz Uprave policije.

Inspektori su sinoć, nakon napada na automobi šefa pljevaljske policije, obezbjeđivali lice mjesta, a uviđaj će biti obavljen danas.

Ćorac je u oktobru 2009. godine iz budvanske policije premješten za načelnika Područne jedinice Pljevlja. On je u nekoliko navrata medijima davao izjave o kriminalnoj grupaciji odbjeglog narkobosa Darka Šarića.

Na sajtu Jutjub, 30. novembra 2011. godine objavljen je video klip sa fotografijom Ćorca u prvom planu i crnim džipom u pozadini, jednom od onih koje su koristili policijski funkcioneri.

Autor klipa koji se potpisao kao “hackpv” ostavio je poruku: “Rudnik plaćao servis oduzetog BMW-a, a koji je vozio načelnik Pljevalja”.

Klip traje 4 minuta i 13 sekundi, a muzička podloga je pjesma grupe Zoster - “Policija”, u čijem se tekstu, između ostalog kaže “uzeću pravdu u svoje ruke”, “jednoga dana uzeću pištolj i roknuću te”...

Ćorac je u žižu javnosti dospio sredinom 2011. godine nakon što je objavljeno da koristi džip BMW-X5, koji je budvanska policija dobila na poklon od rusko-crnogorske kompanije “Zavala invest”.

Sporni automobil pripadao je nekadašnjem šefu budvanske policije Siniši Jokiću, a o njegovoj nabavci ranije je javno progovorila i izvršna direktorica te kompanije Ruskinja Natalija Panina. Ona je pojasnila da je džip poklonjen u ljeto 2008. i da je riječ o polovnom vozilu, koje je koštalo oko 28.000 eura.