Mis tajni agent

Sandra Bulok u filmu 'Mis tajni agent' glumi agenticu FBI-ja koja, nakon što sazna da će 75. Izbor za Mis SAD-a biti meta terorista, kreće na tajni zadatak
71 pregleda 0 komentar(a)
Mis tajni agent, Foto: Imdb.com
Mis tajni agent, Foto: Imdb.com
Ažurirano: 22.07.2018. 09:37h

Jedna od najomiljenijih svjetskih glumica, Sandra Bulok, zvijezda je komedije "Mis tajni agent". U filmu glumi djevojku koja će morati da prođe potpunu transformaciju kako bi mogla da riješi svoj zadatak hvatanja opasnog ubice. Kada serijski ubica naumi da za svoju sljedeću žrtvu izabere buduću Mis SAD-a, FBI odlučuje da u izbor ubaci jednu od svojih agentica.

Prgava i pomalo muškobanjasta Grejsi Hart (Sandra Bulok) je jedina ozbiljna kandidatkinja za zadatak. Grejsi se predstavlja kao Mis Nju Džerzija, a cijeli tim predvodi veliki zavodnik Erik Metjuz (Bendžamin Bret), koji ne uspijeva ostati imun na njene, drugima nevidljive, čari. Organizatori izbora Keti Morningsajd (Kendis Bergen) i Sten Filds (Vilijam Šatner) prvo su zgroženi idejom o nastupu nesofisticirane agentice, ali situaciju pokušaju da riješe angažovanjem iskusnog Viktora Melinga (Majkl Kejn), koji bi Grejsi trebao da preobrazi u legitimnu kandidatkinju za mis.

Komedija nastaje kada je Hartova primorana da uči hodanje, držanje, govor i ponašanje..

Zanimiljivosti o filmu:

1. Sandra Bulok gotovo u cijelom filmu nosi periku.
2. Glumica je za ulogu morala da nauči da puca iz poluautomatskog oružja.
3. Većinu scena tučnjava Sandra je izvodila sama, bez dvojnika.
4. Četiri su glave Kipa slobode bile izrađene za završnu scenu u filmu.
5. Velik broj publike na izboru ljepote bio je izrađen od kartona.
Komedija Mis tajni agent iz 2000.godine donijela je Sandri Bulok drugu nominaciju za nagradu Zlatni Globus.

Sandra Bulok je najplaćenija holivudska zvijezda svih vremena, a važi za jednu od najbogatijih i najmoćnijih javnih ličnosti na svijetu. Karijeru je počela krajem osamdesetih, igrajući u romantičnim komedijama. Najpoznatija je po filmovima Brzina, Ljubavne čarolije, Dok si ti spavao, Mis tajni agent i Dvije nedjelje za zaljubljivanje. Vjeridba i Gravitacija su njeni finansijski najuspešniji filmovi. Za ulogu u drami Mrtav ugao iz 2009. godine, najuspešnijem sportskom filmu svih vremena, osvojila je Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu u drami i Oskara za najbolju glavnu glumicu. Ona je prva žena u istoriji čiji je film u Americi zaradio više od 200.000.000 dolara, i prva koja je iste godine proglašena za najbolju i najgoru glumicu Holivuda. Od njenih novijih komedija, pored Vjeridbe, poznata je i Žestoke djevojke, finansijski najuspešnija komedija 2013. godine. Za ulogu u filmu Gravitacija, jednom od kritički i komercijalno najuspešnijih filmova svih vremena, Bulokova je bila nominovana za Nagradu „BAFTA”, Zlatni globus i Oskara za najbolju glavnu glumicu.

Ukupna zarada od njenih filmova iznosi 4.100.000.000 dolara. Godinama važi za najomiljeniju glumicu u Americi, gdje ima reputaciju jednostavne devojke iz komšiluka. Bulokova je 2012. upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao najplaćenija glumica u istoriji filma,a na Forbsovoj listi najplaćenijih holivudskih zvijezda, zauzela je prvo mjesto i naredne dvije godine – 2013. i 2014, sa zaradom od 51 milion dolara. Ona je bila i najpopularnija glumica prve decenije 21. vijeka, a često je navođena kao kraljica romantičnih komedija.

Film "Mis tajni agent" pogledajte večeras od 20 časova na TV Vijesti.

Bonus video: