Crnogorski državljanin u pogrebnom kombiju krijumčario 83 kg marihuane

Policija je uz pomoć psa za detekciju droga, pronašla 81 paket marihuane
446 pregleda 88 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2013. 19:58h

U kombi vozilu "mercedes vito" vlasništvo pogrebnog poduzeća "Narcis" iz Nikšića, službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske pronašli su 83 kilograma marihuane.

To je do sada rekordna zapljena marihune na području PU splitsko-dalmatinske.

Marihuana je, kako prenosi Slobodna Dalmacija držana u posebno spremljenom boksu ispod praznog mrtvačkog sanduka, a bila je namijenjena tržištu Slovenije.

Zaplijenjena marihuana bila je spremljena u 81 paket, a na crnom tržištu je "vrijedna" oko četiri miliona kuna (oko 527 hiljada eura).

"Samo lud čovjek ne bi uočio crni kombi sa ćiriličnim natpisom koji u subotu ujutro kruži Vrgorcem. Nije ni čudo što su policajci drogu zaplijenili, a vozača uhapsili. Gazda koji šalje tog vozača na put sa ovakvim vozilom nema baš puno pameti", rekao je izvor Slobodne Dalmacije u policiji.

TV Vijesti, Majda Šabotić

Policija je nakon što je primjetila sumnjivo vozilo koje je bez problema prešlo granični prijelaz na području PU dubrovačko-neretvanske i zašlo već 10 kilometara u hrvatsku teritoriju, zaustavila ga i isključila iz saobraćaja i odmah pribavila sve potrebne naloge za pretres.

Veliku ulogu u akciji je odigrao i policijski pas Pik koji je odmah locirao boks ispod sanduka.

"Vozač (26), državljanin Crne Gore zaposlen u pogrebnom poduzeću "Narcis", odmah je uhapšen i priveden u Dubrovnik, nakon čega će biti ispitan. Neko je 26-godišnjaka iz Nikšića poslao na tako dalek i opasan put, a neko je trebao i da ga sačeka u Sloveniji i potom drogu prebaciti u druge zemlje EU", navodi Slobodna Dalmacija.

Vozača je, kako piše list, u Sloveniji čekao sanduk sa mrtvacem kojeg je trebao da doveze u Crnu Goru, ali tek kada bi nalogodavcima u Sloveniji isporučio marihuanu.

"Nije bilo praznog hoda, kombi je uvijek trebao biti pun", prenosi Slobodna Dalmacija.

Galerija

Bonus video: