Pokušao da unese marihuanu u zatvor za brata

Vladimir Aleksić je sakrio marihuanu u džepu od farmerica i tako je pokušao unijeti svom bratu, koji je u pritvoru Istražnog zatvora
7 komentar(a)
ZIKS, Foto: Savo Prelević
ZIKS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.09.2013. 13:57h

Službenici obezbijeđenja spuškog zatvora spriječili su Ulcinjanina Vladimira Aleksića da unese marihuanu u Istražni zatvor.

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankicja (ZIKS), saopšteno je da su njihovi službenici na ulaznoj prijavnici prilikom kontrolnog pregleda i pretresa, u stvarima lica Aleksića, koji je došao u posjetu svom bratu, R. Aleksiću pronašli određenu količinu materije za koju se sumnja da je marihuana.

Aleksić je sakrio marihuanu u džepu od farmerica i tako je pokušao unijeti svom bratu, koji je u pritvoru Istražnog zatvora.

Iz ZIKS-a je saopšteno da je uprava zatvora obavijestila policiju koja je protiv Aleksića podnijela prijavu.

"Protiv lica koje je donijelo i pokušalo unijeti drogu licu koje se nalazi u pritvoru, podnijeta je krivična prijava, a preduzete su i druge radnje predviđene zakonom i drugim propisima", piše u saopštenju.

Ističe se da je poslednja akcija još jedan u nizu slučajeva da najbliži srodnici zatvorenicima pokušavaju doturiti nedozvoljena sredstva.

"Najučestaliji pokušaji su da se dostave psihoaktivne supstance, o čemu je javnost i ranije uredno obavještavana. Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija će istrajati u namjeri da se eliminišu sve pojave koje na bilo koji način ugrožav a j u bezbjednost, prvenstveno unošenja narkotika, mobilnih telefona i drugih nedozvoljenih stvari", piše u saopštenju.

Bonus video: