PG tužilaštvo: Nema osnova za krivicu Vladimira Popovića

Popović je reportere “Vijesti” napao dok su bili ispred zgrade gdje su čekali da se pojavi kontroverzni biznismen Stanko Subotić Cane
17 komentar(a)
Ljiljana Klikovac, Foto: Vijesti
Ljiljana Klikovac, Foto: Vijesti
Ažurirano: 07.09.2013. 12:15h

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo utvrdilo je da nema osnova za podnošenje krivične prijave protiv Vladimira Bebe Popovića koji je prije četiri dana napao novinara "Vijesti" Miodraga Babovića i fotoreportera Luku Zekovića dok su bili na novinarskom zadatku.

Agencija MINA prenosi da je Tužilaštvo završilo rad po prijavi novinara “Vijesti” i da su po utvrđivanju svih okolnosti pregledom materijala i nakon davanja iskaza utvrdili da nema osnova za podnošenje krivične prijave. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, postupajući tužilac Ivan Medojević, čekao je da konačnu riječ da osnovna državna tužiteljka Ljiljana Klikovac, koja je bila odsutna.

“Vijesti” sinoć u podgoričkom Osnovnom tužilaštvu nijesu uspjele provjeriti da li će tužilac pred podgoričkim sudom pokrenuti prekršajni postupak protiv Popovića, jer Klikovac nije odgovarala na poziv novinara.

Direktor “Vijesti” Željko Ivanović rekao je sinoć da je “pod ovim režimom i ovakvim institucijama ovo očekivani epilog”.

“Sve je isto samo Mugoše nema. Da bi se ponovila 2009. ostalo je još samo da nezavisno tužilaštvo procijeni da u slučaju ponašanja naših kolega Babovića i Zekovića ima elemenata krivičnog djela i da umjesto njihove bebe procesuira naše novinare. Kao nekad Mihaila Jovovića”, rekao je Ivanović.

Popović je reportere “Vijesti” napao dok su bili ispred zgrade u Podgorici, u kojoj se nalaze Misija OEBS-a, ambasada Austrije, Generalni konzulat Švajcarske, gdje su čekali da se pojavi kontroverzni biznismen Stanko Subotić Cane, kojem su htjeli da postave nekoliko pitanja.

Popović je izašao iz zgrade u pratnji Zorana Jovanovića, pripadnika obezbjeđenja premijera Mila Đukanovića. Fotoreporter Luka Zeković, sa pristojne udaljenosti i bez ikakve gestikulacije i nametljivosti, napravio je nekoliko fotografija Popovića. Kada je vidio fotoaparat, Popović je odmah počeo da viče "ko ste vi i zašto me fotografišete".

Popović je potom Zekoviću oteo aparat, prijeteći da će mu obrisati sve fotografije ako on ne izbriše one na kojima se nalazi on. Nakon toga, sam je počeo da briše fotografije, a zatim uputio bujicu uvreda Baboviću i uzeo mu diktafon.

Bonus video: