Janović: Berane dobilo hram sporta

Dvorana se, kako je saopšteno iz Ministarstva sporta, nalazi u okviru sportsko-rekreativnog kompleksa u neposrednoj blizini gradskog stadiona, površine 5,35 hiljada metara kvadratnih i kapacitetom od 1.528 mjesta
270 pregleda 0 komentar(a)
SC Berane otvaranje, Foto: Ministarstvo sporta
SC Berane otvaranje, Foto: Ministarstvo sporta
Ažurirano: 21.07.2018. 15:25h

Ministar sporta Nikola Janović otvorio je danas u Beranama sportsku dvoranu čija je izgradnja državu koštala blizu pet ipo miliona EUR.

„Putevi domaćih i medjunarodnih rukometnih, košarkaških i odbojkaških takmičenja, ubuduće će voditi i u Berane“, poručio je Janović dodajući da objekat izmijeniti sportsko lice grada na Limu i sjevera Crne Gore.

Dvorana se, kako je saopšteno iz Ministarstva sporta, nalazi u okviru sportsko-rekreativnog kompleksa u neposrednoj blizini gradskog stadiona, površine 5,35 hiljada metara kvadratnih i kapacitetom od 1.528 mjesta.

Janović je, čestitajući građanima 21. jul, praznik grada, zahvalio opštini Berane na pozivu, da zajedno sa predsjednikom Dragoslavom Šćekićem, svečano otvori novu sportsku dvoranu i podsjetio da je u izgradnju i opremanje tog sportskog objekta, iz kapitalnog budžeta, država uložila blizu pet ipo miliona EUR.

"Izgradnja nove sportske dvorane, svjedoči o pregalaštvu i upornosti svih onih koji su učestvovali u ovakvom jednom gradjevinskom poduhvatu. Ako se tome dodaju i brojni planirani prateći sadržaji, onda sa punim pravom možemo da poručimo da je grad Berane dobio svoj hram sporta, koji je vrijedilo čekati“, ocijenio je Janović.

Polazeći, kako je rekao, od značaja koji sport ima za zdravlje nacije, medjunarodni prestiž, afirmaciju, nacionalni ponos i druge vrijednosti od opšteg društvenog interesa, a u želji da, ne samo održi, već i otvori nove perspektive razvoja crnogorskog sporta naročito na sjeveru Crne Gore, država u kontinuitetu stvara uslove za njegov razvoj.

„I ova kapitalna investicija, potvrda je vladine vizije, da iz godine u godinu, domaćinski je osposobljavajući, gradi sportsku infrastrukturu, koja će biti u funkciji razvoja crnogorskog sporta”, dodao je Janović.

On je najavio da će do kraja godine, Ministarstvo sporta dostići cifru od blizu milion EUR, koliko je u adaptaciju i rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih sportskih objekata, uložilo u prvih godinu ipo rada Vlade.

Janović je podsjetio na rekonstruisano gradsko sportsko igralište u Plužinama i jedno školsko u Kotoru, na otvorenu prvu gradsku teretanu u Mojkovcu, renovirane fiskulturne sale u Ulcinju, Pljevljima, Cetinju i Kotoru.

Kako je dodao, u Šavniku bi trebalo da počne izgradnja prvog stadiona malih sportova, na Žabljaku se jedan takav privodi kraju, dok se u Petnjici očekuje početak izgradnje novih sportskih terena.

"Zato je Crna Gora danas, pravo sportsko gradilište, jer nam je cilj da proširimo sportsku bazu i djecu motivišemo da se bave sportom, a da ulaganja u sportsku infrastrukuturu, budu podstrek za mlade i dostignu nivo koji će biti srazmjeran uspjesima koje postižu crnogorski sportisti”, poručio je Janović.

On je u ime Vlade, odao priznanje, svima onima koji su u novu sportsku dvoranu, ugradili entuzijazam, želju i volju, da grad Berane dobije mjesto, koje će doprinijeti ne samo popularizaciji i promociji sporta i zdravih stilova života medju građanima, već pozitivno uticati i na razvoj sportskog turizma.

Šćekić je rekao da je uvjeren da će impresivno zdanje sportske dvorane, postati mjesto sportskih, kulturnih i zabavnih aktivnosti jer je tako koncipirano.

"Dvorana je naš zajednički uspjeh, investicija u bolju, ljepšu i zdraviju budućnost, ona je već sada simbol našeg grada. Ovo je još jedna u nizu naših infrastrukturnih, sportskih pobjeda”, poručio je Šćekić.

Bonus video: