Kotoranka osumnjičena za posredovanje u prostituciji

Sudija Pavićević je kazao "Vijestima" da se Kilibarda tokom saslušanja branila ćutanjem, te da ne može saopštiti više detalja jer istragu vodi tužilaštvo
164 pregleda 25 komentar(a)
Prostitucija, Foto: Shutterstock
Prostitucija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.09.2013. 15:45h

Istražni sudija kotorskog suda Špiro Pavićević na osnovu zahtjeva kotorskog tužilaštva,odredio je pritvor Kotoranki Milevi Kilibardi (1958) zbog krivičnog djela posredovanje u vršenju prostitucije.

Sudija Pavićević je kazao "Vijestima" da se Kilibarda tokom saslušanja branila ćutanjem, te da ne može saopštiti više detalja jer istragu vodi tužilaštvo.

Hercegnovska policija u saradnji sa Odsjekom za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u okviru akcije "Porto" uhapsila je Kilibardu i S.M. (52) takođe iz Kotora, zbog sumnje da su počinili krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije.

Za uhapšenog S.M. nakon saslušanja u tužilaštvu nije donijet prijedlog za određivanje pritvora.

"Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su M.K. i S.M. u dužem periodu, a posebno za vrijeme trajanja ljetnje turističke sezone, podsticali na prostituciju više ženskih osoba, odnosno organizovali pružanje seksualnih usluga uz novčanu nadoknadu. Oni su, kako se sumnja, krivično djelo počinili na način što su ugovarali sa našim i stranim državljanima pružanje seksualnih usluga na jahtama, drugim plovilima, hotelima i privatnom smještaju u Tivtu, Herceg Novom, Kotoru, Budvi i Podgorici", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave polocije je saopšteno da su sve djevojke za koje se sumnja da su pružale seksualne usluge identifikovane i da su od njih uzete izjave sa kojima je upoznat Osnovni državni tužilac u Kotoru.

Iz policije je saopšteno da su identifikovana i lica koja su, kako se sumnja, koristila seksualne usluge, te da će i od njih biti uzete izjave.

Bonus video: