Podgoričanin tvrdi da je kidnapovan, vezan lisicama i pretučen

Saša Popadić tvrdi da su ga u srijedu rano ujutru otele dvije osobe, koje su se predstavile kao policajci
445 pregleda 11 komentar(a)
Saša Popadić, Foto: Zoran Đurić
Saša Popadić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.09.2013. 16:42h

Vlasnik jednog podgoričkog kafića Saša Popadić, tvrdi da su ga dvije nepoznate osobe kidnapovale u srijedu ujutru oko tri sata u blizini zgrade "Razvršja" u podgoričkom naselju Zabjelo, vezale lisicama i tokom višeminutne vožnje gradom pretukle i izbacile na Kakaricku goru.

Popadić je “Vijestima” kazao da su se kidnaperi, prije nego što su ga strpali u automobil "reno klio" (PG DU 949), predstavili kao policajci.

“Oko tri sata ujutru bio sam u kafiću 'Ragina glava' u Bokeljškoj ulici, zajedno sa drugaricama A. S. i M. V. Negdje pred zatvaranje lokala, pozvali smo taksi, ušli u njega i krenuli ka Ulici Bracana Bracanovića, gdje živi jedna od drugarica. Kada smo došli kod 'Razvršja', dok je A. S. izlazila iz taksija, iza nas se pojavio 'reno klio', iz kojeg su izašle dvije meni nepoznate muške osobe i povikale - policija, policija", kazao je Popadić.

Potom su ga, tvrdi, izvukli iz taksija i stavili mu lisice.

“Ubacili su me silom u 'klio' i vozili nekih pet do 10 minuta. Sve vrijeme dok su me vozili, jedan od njih me je udarao u predjelu glave i leđa, dok mi je lice bilo okrenuto ka patosu vozila. Ne znam čime su me udarali, jer nijesam mogo podići glavu od udaraca. Nedugo zatim zaustavili su se na nekoj livadi, a oko mene sam vidio neka drva. Izbacili su me iz auta i bacili na zemlju, nastavljajući da me udaraju", kazao je Popadić.

Dodao je da mu je jedan od kidnapera rekao da on truje njegovog brata heroinom.

“Sve vrijeme sam im govorio da ne znam o čemu pričaju, da su me vjerovatno sa nekim zamijenili i da heroin nikad nijesam ni vidio, a kamo li ga nekom prodao. Nakon toga, jedan od njih me je pitao, gdje su ti dokumenta? Odgovorio sam im da su mi u džepu, da bi mi vrlo brzo uzeli novčanik, u kojem su mi bila dokumenta i 250 eura", rekao je Popadić.

Rekao je da su ga potom ponovo strpali u auto.

“Po drugi put me guraju u auto, ali sad u gepek. Kroz otvor koji dijeli zadnje sjedište od gepeka, jedan od njih me je udarao, dok sam bio u polusvjesnom stanju. Sve vrijeme sam bio vezan lisicama. Nakon nekog vremena doveli su me na neko brdo, kasnije sam saznao da je u pitanju Kakaricka gora", naveo je Popadić.

Dodao je da su ga ponovo izbacili iz auta na zemlju.

“Licem sam okrenut bio prema zemlji i sve vrijeme su me udarali, dok sam ponavljao da su me zamijenili. Jedan od njih je drugom u jednom trenutku je kazao: 'Zovi Sašku'. Nakon toga, momak se udaljava u pravcu kola, na nekih dvadest metara od mene. I za to vrijeme me je drugi udarao, doduše malo manjim intenzitetom i sve vrijeme mi govorio: 'Ubiću te'”, kazao je Popadić.

Tvrdi da mu je jedan od muškaraca, dok ga je tukao, kazao da su iz policijskog Sektora za borbu protiv droge.

“Kada se vratio drugi momak, kazao je 'Stani, nije to taj'. Nakon toga su mi skinuli slisice i jedan od njih je kolegi rekao - 'Pucaj mu u leđa', i 'Donesi lopatu'. Jedan od njih mi je naredio da krenem prema šumi i okrenem leđa, što sam odbio da učinim i rekao sam i da pucaju tu. Sljedećeg trenutka, obojica su ušla u auto i nestala”, rekao je Popadić.

Rekao da se nakon njihovog odlaska,i teturao tridesetak minuta, tražeći nekog da mu pomogne.

“Uspio sam mobilnim da pozovem brata, ali nijesam znao da mu kažem gdje sam. Kada sam došao do nekog marketa sa nazivom 'Matija', tu sam pao. Nedugo zatim, brat Siniša došao je taksijem i sa kolegom i odveli su me u Klinički centar. Na pregledima sam bio od, čini mi se, četiri sata ujutru do osam ili devet sati. Konstatovana su mi nagnječenja bubrega i glave, a imam i poderotine od lisica", rekao Popadić.

Braković uhapšen, pa pušten

Prema informacijama iz policije, osumnjičeni za napad na Popadića je Nebojša Braković. Popadić tvrdi da je, nakon saslušanja kod tužioca Enesa Bakovića, osumnjičeni pušten je na slobodu.

On je rekao da mu Braković na saslušanju kazao da ga nije kidnapovao, već da su se tukli na fer i da je tako zadobio povrede. “Naravno, to što je rekao tužiocu nije tačno. To su potvrdili i očevici, moje drugarice i taksista. I pored toga, tužilac ga je nakon saslušanja pustio na slobodu.

Kada sam tužioca Bakovića pitao zašto je to uradio kazao mi je: 'Nemoj ti da me učiš kako da radim svoj posao'. Na šta sam mu kazao da neće moći tako i da ću o tome upoznati javnost”, kazao je Popadić.

Dodao je da nema neprijatelje, da nikom ništa ne duguje i da se ne bavi nikakvim nelegalnim radnjama. “Volio bih da policija, ako nema veze sa kidnaperima, privede sve počinioce pravdi", zaključio je Popadić.

On je kazao da ga niko nije pozvao da prepozna napadača, iako je, tvrdi zapamtio izgled obojice. Tužilac Baković juče se nije javljao na pozive redakcije “Vijesti”.

Braković je poznat od ranije organima reda. On je hapšen zbog pokušaja ubistva krajem aprila 2011. godine kada je izboden nožem Kristijan Đoljević na Zabjelu.

Bonus video: