Pozitivna: Primjer osionosti nemara i neznanja

To nije samo profesionalna obaveza uposlenih i rukovodećih u kulturnim institucijama grada, već, i prije svega, odgovornost onih koji ih imenuju
101 pregleda 4 komentar(a)
Ivan Radojičić, Foto: Ivan Petrušić
Ivan Radojičić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 06.09.2013. 19:11h

Povodom nestanka dijela Monteks kolekcije, koju je Ćano Koprivica poklonio svome gradu, oglasio se Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore iz Nikšića. Prenosimo regagovanje mr Ivana Radojičića, predsjednika nikšićkog odbora.

"Pored uvijek aktuelnih Doma revolucije, Doma vojske i Niksićkog pozorišta najjasniji primjer osionosti, nemara, nesposobnosti ali i neznanja jeste upravo nestanak velikog broja umjetničkih djela iz Centra za kulturu, koje je svom gradu donirao Ćano Koprivica.

Pozitivna Crna Gora zahtijeva od nadležnih, da kad već nisu kadri da sačuvaju ili poprave ono što je neko drugi za sve nas sagradio, a što ima posebnu težinu kada je u pitanju kulturni život jednog grada, da onda makar cijene i čuvaju poklone i gestove najboljih izdanaka Nikšića.

To nije samo profesionalna obaveza uposlenih i rukovodećih u kulturnim institucijama grada, već, i prije svega, odgovornost onih koji ih imenuju i za slična ponašanja nagrađuju novim mandatima.

Pozitivna zahtjeva da nadležni u Centru za kulturu u što kraćem roku pregledaju spisak i utvrde tačan broj nestalih umjetničkih djela, kako bi nadležne službe imale osnov za istragu, kojom bi se nestala djela vratila Centru za kulturu", kaže se u saopštenju.

Bonus video: