Podgorica: Četvorica tukla maloljetnika u igraonici

“Ne mogu da vjerujem da su napad na maloljetnika kvalifikovali kao prekršaj, tim prije što su ga tukla četiri starija mladića”
381 pregleda 23 komentar(a)
tuča, Foto: Shutterstock
tuča, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.09.2013. 17:25h

Odluka Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da prebijanje petnaestogodišnjeg dječaka J.R. kvalifikuju kao prekršaj, ogorčila je njegove roditelje.

Majka maloljetnika S.R. "Vijestima" je ispričala da joj je 28. maja sin kući došao pretučen i da su tek nakon toga saznali da je batine dobio greškom, dok je sjedio u igraonici u blizini građevinske škole.

“Moj sin je sa dva druga bio u neregistrovanoj igraonici Preko Morače, naspram Građevinske škole. Tada su ušla četiri starija mladića i pitala da li tu ima neko sa Zabjela. On se javio, misleći da će ga nešto pitati. Tada mu je momak, za kojeg smo kasnije saznali da se zove Balša Marković i da je stariji od mog sina četiri godine, rekao - Ti si mene izbio, i počeli su da ga tuku. Ležao je krvav na podu, a i zid je bio krvav. Udarali su ga čak i metalnim boksom. Dobio je batine greškom. Udarali su ga i ova dva dječaka koja su bila sa njim", ispričala je dječakova majka.

Istakla je da je njen sin kući došao sa modricama ispod oka, oteklim nosem i izudaran u predjelu grudi.

“Nisu bile ozbiljne povrede, ali se vidjelo da je iz nasilja. Drugovi su ga izvukli iz igraonice i molili ženu čija je igraonica, da im pomogne da izađu da ih ovi momci više ne bi dirali", ispričala je ona.

Dodala je da su je Markovićevi roditelji dva puta zvali i nudili pomirenje, što je ona odbila.

“Rekla sam im da neću, jer je moj sin pretučen i prijavili smo događaj. Igraonica se odmah zatvorila, a mi smo sami istraživali ko su momci koji su ga tukli. Tako smo i došli do Markovića i njegovog druga L. B. (17), drugoj dvojici ne znamo imena. Moj sin je nakon toga prestao da ide u školu i vanredno je polagao. Sada, na početku školske godine, plašim se da bi opet moglo da se desi isto, jer niko nije kažnjen. Zgrožena sam saznanjem da je ta vlasnica igraonice znala da mladići planiraju da tuku nekoga i da im je navodno rekla da se tuku unutra, samo da joj ne ruše kompjutere. Voljela bih da se sve ovo završi pravnim putem, a ne da ide u nedogled, da se sad ponovo tuku", kazala je majka pretučenog dječaka.

Od tada, do prije par dana, dok nisu zvali Upravu policije da se raspitaju što se dešava sa slučajem njihovog sina, o ishodu nisu imali nikakve informacije. Tek tada, iz policije su joj rekli kakva je odluka tužilaštva.

“Ne mogu da vjerujem da su napad na maloljetnika kvalifikovali kao prekršaj, tim prije što su ga tukla četiri starija mladića”, kazala je ona.

Iz Uprave policije “Vijestima” je potvrđeno da je 28. maja prijavljena tuča u igraonici i da je protiv Markovića podnijeta prekršajna prijava.

Bonus video: