"PTICE" BEZ KRILA

Prva međunarodna ragbi utakmica u CG: Tribine punije nego na fudbalu

Lijepo vrijeme izmamilo je veliki broj znatiželjnika, koji su ispunili tribinu stadiona na Starom aerodromu
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2013. 19:02h

Nošeni podrškom velikog broja pripadnica ljepšeg pola, ragbisti “Budućnosti” savladali su ekipu “Thunderbird RFC” iz Čikaga, rezultatom 41:10.

Kapiten Budućnosti Aleksandar Bulatović postigao je dva eseja, a po jedan Đorđe Premović, Damjan Čelebić, Đorđe Zanata, Marko Rogač i Srđan Popović. Popović je bio i najuspješniji igrač sa 11 poena jer je osim eseja imao i tri uspješne transformacije.

Lijepo vrijeme izmamilo je veliki broj znatiželjnika, koji su ispunili tribinu stadiona na Starom aerodromu, želeći da podrže kod nas praktično novi sport.

Prvu međunarodnu utakmicu posmatralo je više gledalaca nego što prati neke fudbalske mečeve.

Video: Zoran Bojović

“Ragbi je drugačiji sport od svih koje sam ranije imala prilike da gledam, zato me privukao, pa sam počela da ga rekreativno treniram. U 'Budućnosti' ima desetak djevojaka koje treniraju ragbi, a već smo nastupili i u Holandiji i pobijedili.

Očekujem pobjedu, iako su Amerikanci 'prijetili' prije početka meča. Još samo da dobijemo neki stalni teren na kojem možemo stalno da treniramo i za budućnost ragbija ne treba brinuti", kazala je Milena Vukelić.

Već prvi minuti utakmice izmamili su osmijehe na licima gledalaca, ragbisti “Budućnosti” zavladali su terenom, pa su gosti iz Čikaga vrlo brzo došli u veliki rezultatski zaostatak...

Prije utakmice su predstavljeni novi dresovi, a sponzori kluba su Luštica Development, Porto Montenegro i Boka Group. Predsjednik kluba Ivan Stojanović je najavio osnivanje mlađih kategorija kluba.

Preporučujemo za Vas