Ponovljeno suđenje: Optuženi tvrde da nisu krivi za smrt Gazdića

Na predlog zamjenika višeg državnog tužioca, rekonstrukcija događaja obaviće se 4. oktobra u Pljevljima
359 pregleda 0 komentar(a)
Milenko Golubović, Stefan Soković, Foto: Jadranka Ćetković
Milenko Golubović, Stefan Soković, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.09.2013. 14:01h

Četvorica Pljevljaka optuženih za smrt Nemanje Gazdića i juče su, na ponovljenom suđenju, tvrdili da nijesu krivi za smrt devetnaestogodišnjeg sugrađanina.

Milenko Golubović (24), Stefan Soković (18) i maloljetni O. G. (16) i J. O. ( 16), saopštili su juče u bjelopoljskom Višem sudu da nijesu Gazdiću nanijeli povrede od kojih je kasnije preminuo i da nijesu gurali i udarali preminulog.

Oni su ispričali verziju, prema kojoj se Gazdić te večeri ispred pljevaljske diskoteke “Municipijum” sam spotakao i pao, udarajući glavom u beton.

Na predlog zamjenika višeg državnog tužioca, rekonstrukcija događaja obaviće se 4. oktobra u Pljevljima.

Vještak sudske medicine, prof. dr Miodrag Šoć, ocijenio je da bi izvođenje rekonstrukcije imalo smisla i da bi tako mogao da upotpuni mišljenje o mehanizmu nastanka povreda kod pokojnog Nemanje Gazdića.

Šoć, koji je izvršio obdukciju, u svom izvještaju je napisao da je smrt nastupila usljed jako zamahnute tupo tvrde sile, ali nije izvodio zaključak o mehanizmu nastanka povreda koje su dovele do smrti.

Na suđenju se juče nije pojavila svjedokinja Nikolina Šarić. Uz optužene, na rekonstrukciju su pozvani svi svjedoci koji su bili očevici događaja i koji su do sada saslušani u istražnom postupku ili tokom suđenja, kao i Danijela Šarić, koja je imala uvid u video-nadzor.

Sud će se naknadno odrediti prema predlogu oštećene porodice - da se kao dokazni materijal uvrsti video-nadzor.

Nemanja Gazdić preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore, nakon što je 16. jula, u stanju kome, doveden u tu zdravstvenu instituciju nakon tuče ispred noćnog kluba „Municipijum S” u Pljevljima.

Ubrzo nakon tuče, policijski službenici su, u brzoj i efikasnoj akciji, uhapsili i zadržali Golubovića. Istog dana je uhapšen Soković. Zbog istoga krivičnog djela priveden je i maloljetni O.G. a nešto kasnije je osumnjičen i J.O., koji se brane sa slobode.

Stjepan Gazdić, otac Nemanje Gazdića, krajem 2012. godine podnio je optužni predlog protiv službenika pljevaljske policije, koji je stavio potpis na zapisnik uviđaja koji je obavljen nakon tragedije.

On se na tužbu odlučio jer smatra da je u ubistvu njegovog sina učestvovalo još osoba, osim četvorice kojima se sudi, a da policija nije preduzela sve mjere i radnje na koje su ovlašćeni Zakonikom o krivičnom postupku kako bi blagovremeno bili otkriveni i procesuirani svi osumnjičeni koji su učestvovali u ovom gnusnom djelu.

“Poslije niza pokušaja da dokažem da je u ubistvu mog sina učestvovalo još osoba i pisama koja sam uputio Unutrašnjoj kontroli policije, ministru unutrašnjih poslova, osnovnom tužiocu, odlučio sam da pokrenem optužni predlog kod suda u Pljevljima protiv potpisnika zapisnika sa uviđaja koji je obavila policija, nakon ubistva moga sina“, rekao je Gazdić.

Bonus video: