Bar domaćin Evropskog prvenstva u tekvondou

Šampionat biti održan u kategorijama kadeta, juniora i seniora, u muškoj i ženskoj konkurenciji
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2013. 17:08h

Bar će 7. i 8. septembar biti domaćin 15. Balkanskog prvenstva u tekvondou na kojem se očekuje oko 500 takmičara iz deset država, saopštili su danas organizatori manifestacije.

Navodi se da će šampionat biti održan u kategorijama kadeta, juniora i seniora, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Predsjednik Tekvondo saveza Crne Gore Milivoje Radović kazao je da je organizator i pored finansijskih problema uspio da organizuje šampionat.

"Nadamo se da će takmičenje proteći u sportskom duhu i da će pobijediti najbolji. Uspjeli smo da, pored finansijskih problema, budemo domaćini šampionata i pošaljemo poruku evropskoj i svjetskoj federaciji da tekvodno u Crnoj Gori funkcioniše", rekao je Radović na konferenciji za novinare.

On je kazao da tekvondo u Crnoj Gori nema "baš sjajne rezultate, ali da se nada da će dobrim radom uspjeti da napravi logistiku da makar jedan crnogorski takmičar obezbijedi olimpijsku vizu.

"Sva naša pažnja, koliko to materijalne mogućnosti budu dozvolile, biće usmjerene ka tom cilju", rekao je Radović.

On se zahvalio predsjedniku opštine Bar Žarku Pavićeviću na pomoći, navodeći da je bez njega šampionat bio pred otkazivanjem.

"U saradnji sa opštinom Bar, Crnogorskim olimpijskim komitetom i Upravom za omladinu i sport organizujemo prvenstvo i vjerujemo da u narednom periodu možemo očekivati neka druga prvenstva. Limitirani smo materijalnim mogućnostima, ali trudimo se da radimo bar kao do sada i ispunimo cilj", rekao je Radović.

Trener reprezentacije Radojica Vuletić kazao je da će crnogorski tekvondo na šampionatu predstavljati 28 takmičara, u kategoriji kadeta, juniora i seniora.

"Najviše se očekuje od seniora Balše Radunovića i Anđele Popović, koji su bili učesnici SP u Meksiko sitiju. Treba istaći i Mila Jankovića i Lazara Rašovića, koji će pokušati da dođu do jedne od medalja", kazao je Vuletić.

On smatra da bi osvajanje jedne od medalja u konkurenciji seniora za Crnu Goru bio uspjeh.

"Time bi nastavili kontinuitet osvajanja medalja. Cilj nam je da nastavimo učešće sa jakim turnirima, kao reprezentacija i klubovi, kako bi što spremnije dočekali Evropsko prvenstvo, maja naredne godine u Ukrajini", rekao je Vuletić.

On je istakao da je tekvondo u Evropi i svijetu razvijen i masovan sport i da zahtijeva mnogo rada i ulaganja da bi se došlo do medalje.

Generalni sekretar Saveza Nikola Gegaj kazao je da je šampionat značajan ne samo za afirmaciju tekvondoa već i grada Bara i Crne Gore.

„Pored borbi biće održana takmičenja i u formama, gdje je prijavljano oko 20 takmičara. Biće organizovano posebno borilište za tu disciplinu. Potrudili smo se kao organizatori da sve protekne u najboljem redu i da budemo dobri domaćini", rekao je Gegaj.

On je naglasio da će gost šampionata biti predsjednik Evropske tekvondo federacije Atanasios Pragalos.

Takmičenje će početi u subotu u devet sati, dok je za 16 zakazano svečano otvaranje šampionata.

Pokrovitelj šampionata je opština Bar.

Bonus video: