Čekić: Uspjeh za poboljšanje statusa stonog tenisa

Čekić, novi prvak Balkana, kazao je da je zadovoljan nastupom u Sarajevu i da vjeruje da će taj uspjeh doprinijeti da tom sportu u Crnoj Gori bude posvećena veća pažnja
120 pregleda 0 komentar(a)
Irfan Čekić, Foto: Www.cokcg.org
Irfan Čekić, Foto: Www.cokcg.org
Ažurirano: 04.09.2013. 17:02h

Crnogorski teniser Irfan Čekić, novi prvak Balkana u konkurenciji mlađih seniora, kazao je da je zadovoljan nastupom u Sarajevu i da vjeruje da će taj uspjeh doprinijeti da tom sportu u Crnoj Gori bude posvećena veća pažnja.

Čekić, koji je bio srebrni i u dublu, u finalu je savladao Valentina Nad Nemedija iz Srbije 4:2.

On je prvi crnogorski teniser sa titulom najboljeg na Balkanu.

"Sve u svemu zadovoljan sam nastupom u Sarajevu i turnirom. Moglo je možda pasti još koje zlatno odličje, ali i ovako je dobro. Nadam se da će neko imati u vidu sav moj rad, trud i rezultate i potruditi se da bar malo pomogne", rekao je Čekić agenciji MINA.

On je kazao da ga već u nedjelju očekuje start šampionata Njemačke.

"Planovi su mi da što bolje odigram Njemačku ligu i da nalazim sponzore za učešće na Pro turovima koji su mi najbitniji", rekao je Čekić.

On je do glavnog žrijeba došao pobjedama u grupi A, da bi potom u kosturu 16 pobjednika grupa sa četiri trijumfa došao do najveće stepenice na pobjedničkom postolju.

U prvom kolu savladao je Makedonca Kristijana Stanojkovskog, u drugom Bugarina Denislava Kodjabaševa, da bi u polufinalu sa maksimalnih 4:0 savladao Rumuna Kristijana Pleteu.

Bonus video: