Džek Nikolson napušta glumu: Gubi pamćenje

"Srećan je što će se poput Šona Konerija pridružiti klubu penzionisanih glumaca", dodao je izvor
102 pregleda 6 komentar(a)
Džek Nikolson, Foto: Digitalspy.co.uk
Džek Nikolson, Foto: Digitalspy.co.uk
Ažurirano: 05.09.2013. 10:24h

Jedan od najpoznatijih američkih glumaca, trostruki oskarovac Džek Nikolson, nakon 50 godina karijere odlučio je da ode u penziju.

"Nikolson nije od toga što prestaje da snima filmove želio da pravi veliku pompu, a razlog povlačenja je jednostavan - gubi pamćenje. On ima 76 godina i više ne pamti rečenice koje bi trebalo da izgovori. Njegovo pamćenje nije kao prije", rekao je izvor blizak glumcu za radaronline.com.

Izvor je otkrio da Nikolson nema namjeru da se povuče i iz javnog života.

"Srećan je što će se poput Šona Konerija pridružiti klubu penzionisanih glumaca", dodao je izvor.

Džek je trebalo da igra u filmu "Nebraska" i to starog alkoholičara koji sa sinom putuje za Nebrasku kako bi podigao dobitak na lutriji, međutim, ta uloga je na kraju pripala Brusu Dernu.

Posljednji film u kojem se pojavio bila je komedija "How Do You Know" snimljena 2010, a prva značajnija uloga po kojoj je ostao upamćen je iz filma "Let iznad kukavičjeg gnijezda" za koju je dobio Oskara. Ostala dva pripala su mu zahvaljujući ulogama u filmovima "Bolje ne može" i "Vrijeme nježnosti".

Nikolson, koji je započeo karijeru 50-ih godina prošlog vijeka, nosi titulu glumca sa najviše nominacija za Oskara (12).

Bonus video: