Vremeplov: Poslanici da vide žele li na Cetinje

„Ministarstvo policije i javne uprave i Vlada nijesu zauzeli stav jer je riječ o sjedištu Skupštine, pa neka poslanici sami odluče. Prema Predlogu zakona, Vlada i Skupština u roku od pola godine po njegovom usvajanju mogu da usvoje odluku o izmještanju pojedinih segmenata na Cetinje i da to realizuju 12 mjeseci nakon njenog usvajanja“, rekao je Kalamperović
0 komentar(a)
Jusuf Kalamperović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jusuf Kalamperović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.07.2018. 11:10h

Vlada nije zauzela mišljenje o amandmanima SDP-a na Zakon o prijestonici, jer poslanici sami treba da odluče gdje će biti sjediše Skupštine, kazao je ministar policije i javne uprave Jusuf Kalamperović.

„Ministarstvo policije i javne uprave i Vlada nijesu zauzeli stav jer je riječ o sjedištu Skupštine, pa neka poslanici sami odluče. Prema Predlogu zakona, Vlada i Skupština u roku od pola godine po njegovom usvajanju mogu da usvoje odluku o izmještanju pojedinih segmenata na Cetinje i da to realizuju 12 mjeseci nakon njenog usvajanja“, rekao je Kalamperović.

Premijer Milo Đukanović jasno je stavio do znanja da se protivi ideji manjeg partnera: „Potreba za tim se iscrpljuje kroz tri važne institucije - sjedište Ustavnog suda, Ministarstva kulture i rezidencija predsjednika.Mislim da je racionalnije nekoliko simbola crnogorske državnosti smjestiti na Cetinju, a sve što traži skupe uslove pune funkcionalnosti nastaviti da organizujemo u Podgorici, koja, kao glavni grad, nudi više mogućnosti”, rekao je Đukanović.

Bonus video: