Lovočuvari plaćaju po 350 eura zbog prijetnji novinaru "Vijesti"

Sutkinja je presudila da su lovočuvari prekršili Zakon o javnom redu u miru, kada su se “drsko ponašali” prema Čađenoviću
106 pregleda 7 komentar(a)
Martin Ulićević, Milivoje Lukačević, Foto: Vesko Belojević
Martin Ulićević, Milivoje Lukačević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.09.2013. 10:57h

Lovočuvari NP “Skadarsko jezero” Martin Ulićević i Milivoje Lukačević kažnjeni su sa po 300 eura, zbog napada na novinara “Vijesti” Ivana Čađenovića.

Sutkinja Larisa Begović presudila je da su lovočuvari prekršili Zakon o javnom redu u miru, kada su se 9. maja “drsko ponašali” prema Čađenoviću, zbog tekstova koje je ranije napisao.

Ulićević i Lukačević su prijetili Čađenoviću i psovali ga 9. maja, dok je bio na zadatku ispred sjedišta NP “Skadarsko jezero”, na Vranjini.

“Na način što mu je Ulićević rekao: 'Kako te nije sramota da blatiš o našem poslu, neko će ti j..... mater zbog toga, imam dug prema nekim Čađenovićima, pazi da ga ne istresem an tebe, ukoliko ne budeš napisao kako sam ti rekao, ja i ti ćemo se obračunati. Lukačević mu je rekao: 'Ne radi te reportaže, obiće ti se o glavu, negdje ćete neko presresti, kunem ti se ukoliko tako nastaviš, završićeš u zatvoru kao i taj što ti daje informacije”, piše u rješenju sutkinje Begović.

Lovočuvari su dužni i da plate po 25 eura na ime troškova prekršajnog postupka i da novac uplate u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti rješenja, pod prijetnjom prinudne naplate.

Službenici policije su 24. maja podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lovočuvara.

Čađenović je 9. maja podnio krivičnu prijavu protiv lovočuvara, a u Tužilaštvu su zaključili da u postupku lovočuvara nema elemenata krivičnog djela i naložilo policiji da pokrene prekršajni postupak.

Novinar je prije napada napisao nekoliko tekstova o krivolovu na Skadarskom jezeru, a u jednom od njih pomenuo je i Lukačevića.

Lukačević je jedan od trojice lovočuvara koji su uhvatili dvojicu krivolovaca na jezeru, a potom ih pustili, jer rade za lokalnog biznismena. O tom događaju sačinjena je i službena zabilješka, na osnovu koje je Čađenović i napisao tekst.

Bonus video: