Nikšić: Koncert Borisa Kraljevića na otvaranju Njegoševih dana

Za šesti seprembar njavljen je i Omaž Stanislavu-Ćanu Koprivici, najvećem filantropu u novijoj istoriji Crne Gore
84 pregleda 0 komentar(a)
Boris Kraljević, Foto: Comedia.cat
Boris Kraljević, Foto: Comedia.cat
Ažurirano: 04.09.2013. 09:05h

Ugledna međunarodna slavistička manifestacija Njegoševi dani biće svečano otvorena večeras u 20 časova u koncertnoj sali Muzičke škole u Nikšiću.

Na otvaranju prisutnima će se obratiti Predrag Miranović, rektor Univerziteta Crne Gore, Blagoje Cerović, dekan Filozofskog fakulteta, Veselin Grbović, predsjednik Opštine Nikšić, Rajka Glušica, rukovodilac Instituta za jezik i književnost i Tatjana Bečanović, predsjednica Organizacionog odbora Njegoševih dana.

Nakon pozdravnih besjeda, poznati crnogorski pijanista internacionalne reputacije, Boris Kraljević održaće koncert.

Sjednice Međunarodnog naučnog skupa održavaće se u prostorijama Filozofskog fakulteta, a promocijom zbornika o Njegošu, 7. septembra u hotelu „Teuta“ u Risnu, biće završeni peti „Njegoševi dani“.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Nikšić, a partneri su Fondacija „Ćano Koprivica“, Centar za kulturu i firma „Neckom“ koja je omogućila štampanje programa.

U okviru manifestacije 5. septembra u 20 časova u koncertnoj sali Muzičke škole biće organizovano književno veče posvećeno poznatom hrvatskom piscu Miljenku Jergoviću, laureatu ovogodišnje nagrade Stefan Mitrov Ljubiša, na kome će, pored autora, govoriti Enver Kazaz i Tatjana Bečanović.

Za šesti seprembar njavljen je i Omaž Stanislavu-Ćanu Koprivici, najvećem filantropu u novijoj istoriji Crne Gore.

Bonus video: