Danas presuda za prijetnje lovočuvara novinaru "Vijesti"

Čađenović je sutkinji kazao da su mu Ulićević i Lukačević prijetili i psovali ga 9. maja, dok je bio na zadatku
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2013. 10:03h

Sutkinja Larisa Begović danas će donijeti presudu u postupku protiv lovočuvara Nacionalnog parka “Skadarsko jezero” Martina Ulićevića i Milivoja Lukačevića, zbog prijetnji i psovki upućenih novinaru “Vijesti” Ivanu Čađenoviću.

Službenici policije su 24. maja podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lovočuvara, zbog “osnovane sumnje da su počinili prekršaj i Zakon o javnom redu i miru”.

Begović je juče iza zatvorenih vrata saslušala lovočuvare, a Čađenovića i fotografa “Vijesti” Luku Zekovića kao svjedoke.

Čađenović je sutkinji kazao da su mu Ulićević i Lukačević prijetili i psovali ga 9. maja, dok je bio na zadatku sa Zekovićem.

On je rekao da su lovočuvari negirali navode iz policijske prijave, a da je posebno žustar bio Ulićević koji je sutkinji kazao i da su “novinari korumpirani”... Zbog toga ga je sutkinja i opomenula, upozorivši ga da ne može tako da se ponaša.

Novinar "Vijesti" Ivan Čađenović; Foto: Vesko Belojević

Čađenović je 9. maja podnio krivičnu prijavu protiv lovočuvara, a u Tužilaštvu su zaključili da u postupku lovočuvara nema elemenata krivičnog djela i naložilo policiji da pokrene prekršajni postupak.

Čađenović je u prijavi naveo da mu je Ulićević ispred sjedišta NP “Skadarsko jezero” u Vranjini zaprijetio da će se lično obračunati sa njim, ako ne bude “pisao istinu”, uputivši mu psovke.

Njegove navode u policiji je potvrdio i Zeković.

Čađenović je tada saopštio da mu je Lukačević poručio da će ga “neko sačekati” i na taj način demantovati njegovo dosadašnje pisanje o NP “Skadarsko jezero”.

“Ulićević mi je kazao da odranije ima neki dug prema Čađenovićima i da bi lako mogao da ga od mene naplati”, kazao je Čađenović.

Novinar je prije napada napisao nekoliko tekstova o krivolovu na Skadarskom jezeru, a u jednom od njih pomenuo je i Lukačevića.

Portir koji se predstavio kao Božidar Lakićević nije juče dozvolio novinaru “Vijesti” da prati suđenje

Lukačević je jedan od trojice lovočuvara koji su uhvatili dvojicu krivolovaca na jezeru, a potom ih pustili, jer rade za lokalnog biznismena. O tom događaju sačinjena je i službena zabilješka, na osnovu koje je Čađenović i napisao tekst.

Portir isključio javnost

Portir koji se predstavio kao Božidar Lakićević nije juče dozvolio novinaru “Vijesti” da prati suđenje.

Na opasku novinara da je suđenje javno, Lakićević je rekao da prvo mora da pita sutkinju, ne dozvolivši novinaru ni da uđe u hodnik u kojem su sudnice suda za prekršaje.

Sutkinja Begović, međutim, Čađenoviću je na ročištu kazala da je niko, pa ni Lakićević, nije pitao da li novinar može da prati suđenje. Ona je istakla da je suđenje javno i da je mogao da ga prati ko god je želio.

Ne vole da se slikaju

Lovočuvari su žustro negodovali kada ih pred ročište snimio fotograf “Vijesti” Vesko Belojević.

“Alo, druže, nemoj da slikaš, ako mene slikaš”, kazao je Ulićević.

Tvrdivši da ne smije da ih slika, Ulićević i Lukačević su zahtijevali da im da fotoaparat, čak i pokaže ličnu kartu.

Belojević je odgovorio da se nalaze na javnom mjestu, da su došli na suđenje i da ima pravo da ih fotografiše.

Ulićević je u tom trenutku čak kazao da nijesu došli zbog suđenja, a Belojević mu je obećao da, ako to bude istina, fotografije neće objaviti.

“Snimaš krišom, ka' kučka, ne drži govor”, odgovorio je Ulićević.

Galerija

Bonus video: